Monday. Tuesday. Wednesday.

Måndag 26/8
 
Skola igen! Allt var som vanligt, efter skolan gick jag på en dans-träning inför auditionen för Shrek the musical som är skolans höst-uppsättning. Det var en svår men rolig dans och man blev genomsvett efter att ha kört i en timme. Efter detta gick jag direkt till tennisträningen (var lite sen) och körde som vanligt. Åkte hem och på kvällen satt jag och Abby och gjorde läxor och prata och chattade med "gänget" på kik och skratta/skojade. Älskar de stunderna som blir mer vanliga, känslan av att jag faktiskt har en syster. Och så när hon sa de "Elsa de känns precis som du är min syster". Och när Mandi sa att jag var den bästa utbytesstudenten jag visste. Och när Rosa och Whyett kom till min audition (onsdag) för att stötta mig men min nervostitet. Jag har verkligen fått så himla bra vänner här <3
 
Tisdag 27/8
 
-1 månad i USA - Skola (surprise) och efter detta ett tennispass med "insanity" på slutet (cardio, jobbigtx1091) där jag svettades floder. Blev hämtad av Julie och vi åkte hem. Hade på dagen gjort planer om att åka med Mandi, Masie, Austin, Whyett och några fler till summit faire (köpcentrum) för att vara med när några av killarna köpte sina kläder till Home coming (en dans). Så när jag kom hem tog jag en dusch och åt mat och blev sedan hämtad (Abby har kör-träning på skolan). Så jag, Mandi och Masie spenderade timmar med att hjälpa till att hitta skjortstorlekar till killarna, sedan åkte vi till orange leaf (yoghurt-glass) och satt där ett tag innan jag blev hemkörd. 
 
Onsdag 28/8
 

Jag gick i skolan, på onsdagar och torsdagar har vi längre klasser och på onsdagar har jag klasserna 2,4,6 + BEST (typ handledare fast ändå inte, man är en klass som pratar typ). Förrutom detta har vi late-start på onsdagar, så vi får sova en timme längre! Onsdagar är min favoritdag på veckan, känns som ett avbrott mitt i liksom. Mina lektioner är Stagecraft (= nästan som träslöjd, göra teater-scenerna, jobbar just nu med Shreks hus- Abby är med), concert choir (sjunga i kör, kören låter helt underbar, superbra lärare- flera vänner, Abby) och culinary foundations (som hemkunskap, väldigt avslappnat- Rosa har det). 
 
Efter skolan hade jag sångaudition för shrek, var så himla läskigt och annorlunda. Man skrev in sig och fick ett nummer, jag hade nummer 9 och Abby 89. (hon kom senare). Sedan fick alla tjejer öva på sin låt i ett rum och killar i ett annat med någon som spelade piano och körde om och om igen. Vi sjöng en av Fionas sånger. Efter 10 minuter började det. 10 och 10 gick man upp och tog ett steg fram när det var din tur, sa sitt nummer och började sedan sjunga med pianot till. Det var 100 stycken som sökte så jag har väl inte allt för stora förhoppningar. De behöver 64 personer dock, så kanske kan bli någon litenliten roll (hopppas jag på). Min sjungning gick helt okej, i början var det darrigt men efter ca halva så blev det bra och jag sjöng normalt (nästan). Hehe, sången var ca. 45-60 sekunder.
 
Efter detta skyndade jag mig till tennis-mötet, det var en kille där som jobbar med nerver och allt sånt inför matcher, golftävlingar etc. Han hade jobbat med väldigt många människor och verkade bra, tyvärr missade jag första timmen med honom. Vi gjorde en GRYM avslappningsövning med honom, en i laget somnade t.o.m. haha. Efter detta gick jag tillbaka till teatern och det var avslutat och Abby var där. Så vi åkte en tur förbi hennes jobb (best buy, datorer och elektronik) och hon fixade något. Sedan åkte vi hem och Sean (Abbys bror) och hans flickvän Olivia var på besök. Vi åt världens supergoda middag med bara saker som jag tycker så mycket om att äta! Sedan spelade vi ukelele och sjöng. Nu ska jag nanna kudden och imorgon är audition - dans + sång med agerande (eftersom jag och Abby åker till Wisconsin på fredag och missar det annars). Missar även min första tennismatch. Håhå jaja, man kan inte hinna allt. Godnatt! (Godmorgon för er då men)

the weekend (23-25/8)

fredag 23/8
 
Denna kväll så blev jag hämtad av Scott och Brenner och så åkte vi till Bens hus på kvällen. Där var även Austin, Whyett, Whyett och Wesley. Vi väntade på att Abby slutade sitt skift och kom dit. Då spelade vi hostige - en lek där man är två lag i varsin bil. Först tar motståndarlaget några ur andra laget i sin bil och så har de något för ögonon/håller för. Sedan kör laget som kör med motståndarlagets personer till något ställe som är svårt att förklara vart det ligger och släpper av de i laget. Man har en bestämd tidsgräns, vi hade 15 minuter. Man var alltså tvungen att släppa av motståndarna efter 15 minuter. Sedan ringer de som blivit avsläppta sitt eget lag och ska förklara vart de är. Man får inte använda GPS eller liknande, inte heller gatunamn, bara byggnader, platser osv. (Detta säger något om priset på gas, när folk i min ålder använder det som en leksak till en lek.) 
 
Efter detta åkte vi till Bens hus igen och hängde där, jag försökte lära mig gå på styltor (har glömt bort hur man gör!), rapa med i låtarna som de andra kunde, vi snackade och sen var det dags att åka hem. 
 
lördag 24/8
Broncos girls tennis team!! (inte hela teamet). 
 

Vaknade sent och blev körd till tennislagets poolparty som ägde rum runt lunchtid. Där badade vi och hade roligt, åt pizza och kakor och hade kul med varandra. Det är så roligt att vara med i en sport här, testa detta om du åker!!! Coacher och föräldrar är så engegerade i att team-spirit ska vara bra, coach har alltid ett sånt där klassiskt amerikanskt tal omn den rätta lag-andan och hur en lyckat lag blir till. (idag tyckte han dock att vi kämpade tillräckligt = insanity (hårthårt intensivpass) + intervaller). Man tävlar, men man är inte ensam på planen, man har liksom alltid laget med sig. INGEN ger någon en suck, konstig blick eller försöker vara dryg, det är så himla självklart att inget fungerar om man inte peppar varandra, det spelar ingen roll om man är bra/dålig/kort/smal/har tandställning eller vad som helst. Så länge du försöker och spela ditt bästa så är du den bästa du som finns. Man är ett lag och alla i laget är exakt lika mycket värda. De som är de allra bästa i laget vet också det, de blir liksom alltid påminda om hur de spelat när de ser yngra barn, och det gör att de inte är så kaxiga och dryga som många tennisspelare som man ser i Sverige. Det gör mig så glad, att de har förstått att det är så det ska vara. 
 
Efter poolpartyt åkte jag hem och blev direkt hämtad av Scott och Brenner (min homecoming date) för vi skulle åkte och shoppa till homecoming. Vet inte om jag skrev det med Brenner frågade mig på svenska (försökte) om jag ville gå på homecoming med honom (aw). Vi provade många klänningar och skor och jag hittade efter flera försök en svart klänning med bara en ärm och ett par svartglittriga klackar. Även Rosa (tyskland) och Sandra (spanien) var med, eftersom de ska gå med våran grupp. Gruppen jag går med har blivit ganska stor, vilket ställer till med problem i frågan om vart vi ska äta innan, vilka kör osv. De som jag går med är: Abby, Cayden, Austin, Tori, Mandi, Whyett, Whyett, ???, Ben, Rosa, Sandra, Wesley, Cory, Masie, jag, Brenner, och sen minns jag inte om det är några till. Det kommer bli fett i vart fall! <3 
 
Efter shopping åkte vi alla hem till mig och Abby och såg på film och hade kul!
Klänningar jag, Rosa och Sandra provade först av allt, vi hittade exakt likadana och skrattade hur mycket som helst när vi alla tog på oss dem. De var så fluffiga och fina. På tal om fint, lägg mårke till min tennisbränna jag har, ganska nice. 
 
söndag 25/8

Jag sov lääänge, gick upp och gjorde läxor, åkte till poolen och var där i två timmar. Åkte sen hem och åt mat, spelade ukelele och hade kul. Det var den helgen. 
 

1 month.

En månad. Idag är det exakt en månad sen jag landade med planet utanför Kansas City, Missouri. Minns att jag var jättenervös när jag såg att de stod utanför och väntade, att jag babblade jättemycket för jag var nervös och sen blev helt tyst. Det var min största rädsla inför mitt år, första mötet. Första skoldagen kändes som ingenting i jämförelse mot första mötet, att börja prata engelska, inte hamna i någon obekväm situation, vara trevlig, hoppas att man förstog allting osv. Nu i efterhand kan jag bara säga till alla som kommer åka iväg att tänk inte på det! Det var ingenting, samtalsämnen och allt sånt kommer naturligt och det är absolut inget att oroa sig för! 
 
Det känns som det var så längesen jag kom hit, som jag levt här så länge, men ändå minns jag dagen jag kom hit som igår. Jag gick inte och lade mig förrän vid 11 pm, ville komma in i tiderna på en gång, var så trött den kvällen. Vi hade bara pratat, och jag menar, klart det inte är helt naturligt första kvällen (beror dock på familj, min var super) men ju mer man bjuder på sig själv ju bättre går det. Jag skämtar fortfarande/skojar om mig själv när jag hakar upp mig på något ord. Jag känner att min engelska har blivit så mycket mer flytande. Dock glömmer man svenska språket helt sjukt fort (har alltid ogillat när folk säger så, det känns så skrytit "åh vad jag är engelsk.." MEN har ändrat mig nu). Igår skulle jag översätta siffran 18 och fastnade mellan orden årtan, arthån, arton och artån. 
 
Första skoldagen är verkligen inte farlig, visst, det är lite ensamt för du känner ingen, men det blir bättre. För mig personligen har jag tyckt det tagit ett tag innan andra elever i klassen började prata med mig. Jag tror de var lite "rädda" för mig, men efter som första veckan gick har de börjat förstå att jag också är människa och ska vara här ett år. Blir så glad när människor jag aldrig pratat med kommer upp och vill att jag ska gå med i simlaget, gå på matcher, ta vissa klasser osv. 
 
På en månad har det hänt så mycket. Jag har inte varit ledig en enda dag, jag har alltid saker att göra, jag känner mig som en del av min familj här, jag har verkligen kommit in i Abbys kompisgäng, jag spelar tennis i skolan lag, jag ska förhoppningsvis vara del i en skoluppsättning (musikal), jag sjunger i skolkören, ja, listan är så lång. Detta året är so far det bästa jag någonsin gjort i mitt liv. Om du som läser någon gång har haft en tanke på att göra detta och har möjligheten, TA DEN. Du kommer inte ångra dig (kan inte lova helt 100 men)! En månad har gått så himla fort och jag är rädd att det kommer gå lika fort hela året. Ett år är så otroligt kort när man får uppleva nya saker, träffa nya människor, se nya platser och uppleva en helt ny kultur. Kan inte få ner hur lycklig jag är just nu, oavsett om jag har läxor som ska göras, att jag måste städa rummet eller packa min tennisväska. I helgen väntar en resa till Wisconsin och en matfestival och helgen efter det är det Homecoming!  
 
¡adios amigos!

gott&blandat

två biler på väggen utanför skolans front-office hänger våra bilder och flaggor vilket känns väldigt trevligt!  
 
 I tordags skaffade jag kontaktlinser. Kan inte beskriva med ord hur bra jag mår över att äntligen ha gjort detta, är så lycklig bara av att veta att jag ser allt på avstånd och att jag kan räkna löv från mitt fönster om jag skulle vilja det. Första dagen tog det en timme av få in dem, men nu har jag kommit ner till under 5 minuter vilket känns väldigt skönt. 
 
När jag var hos optikern (på Target), hade i linserna för första gången och kunde se ut i affären (ja, de är ihopsatta, Targetaffären och optikern) kunde jag se varenda rad, reklamen längst bak i affären, varje toarulle, mjölkkartong och leksak. Allt som jag liksom inte vetat att man ska kunna se, det jag trodde var normal syn men som var så himla fel. Jag började storgråta där och då. Hade detta varit i Sverige hade man fått konstiga blickar, någon som skrattade åt en och någon suck. Här kom personalen fram med servetter och ville kramas, de som stod därinne log och firade liksom med en. 
 
Obs, de tog "ögonpuls" hos optikern, något jag tyckte var väldigt läskigt. De sticker liksom in en liten metall-"nål" som nuddar ögat och tar pulsen på det (weird hehe) och det var väldigt obehagligt att ta enligt mig. 
 
 Förrförra (?) helgen då vi satt ute i Abbys trädgård med hennes supermysiga belysning och tände en liten eld som vi grillade marschmallows över. De som var där var bl.a. Scott, Whyett M, Mandi, Austin, Whyett S, Brenner, Cayden, Abby, me och kanske fler som jag inte minns. 
 
 
 
 
 
 

catching up.

 
Okej, har gått min första hela vecka i skolan nu och har därför inte bloggat, det har varit så mycket!!
 
Mina skoldagar har mest varit; gå upp tidigt, skola, tennisträning, hem och duscha och äta, plugga och sen sova. Eftersom det vart första veckan har allt varit så nytt och jag har lagt mer tid på verkligen förstå och hänga med. 
I skolan är lektionerna ganska intensiva eftersom de är kortare. Man har nästan alltid läxor och det är så mycket som spelar roll för betyget som inte har betydelse i Sverige, t.ex. att lämna in "allergi-lappar" och liknande, att ha ordning i sina pärmar, och liknande. Liksom inte bara att du är bra i ämnet och vad det handlar om, utan även att du kan använda samma färg på penna vid olika sorters anteckningar. Delvis bra, delvis dåligt, annorlunda. 
5 minuters rasterna mellan varje rast gör att man alltid är på väg till nästa klass. Man träffar vänner i 20 minuter innan skolan börjar, sedan träffas man inget mer på hela dagen om man inte bestämmer att ses på kvällen eller om man har klass ihop. 
 
 Förra fredagen hade jag mina första tävlingsmatch i tennis, alla i laget tävlade mot varandra för att få fram rankingen så man vet vilka som spelar varsity (bästa), juniorvarsity (nästbästa) och det tredje som jag inte minns namnet på. Jag fick plats nummer 12 på rankingen (junior-varsity) efter en förlust i singel men vinst i dubbel. Tom, Abby och Hank var och tittade, och Julie kom senare för att vara med på föräldramötet. -Parantes, det är så viktigt här att föräldrar MÅSTE vara med på möten, träffar och vara engagerade, annars får deras barn inte göra någonting inom sport i skolan, där 95% av all sport pågår. Därför känns det som nästan alla föräldrar är mer engagerade i sina barn här är i Sverige. Annorlunda. -
Lägg märke till våra fina dräkter, vi har 3 uniformer, den röda klänningen (vi var två lag på "tävlingen", jag var i röda laget som hade klänningar), den svarta kjolen med vinröda toppen (den som Sarah har på sig på bild, hon var i svarta laget) och en grå kjol med svart top med bling-Bronco på. 
 XC (cross-country)-tjejer och killar, spinger förbi tennisbanorna nästan varje dag.
 3:dje uniformen. Och lite av mitt rum. Och lite egopic. 
 
 Efter matcherna åkte Julie, Tom, Abby och jag till en mexikansk restaurang och åt. 
 
Intressant fakta som kanske redan är känt men som inte jag visste - alla portioner med mat är ca. 3 gånger så stora som i Sverige, det är såå mycket mat. Därför är det helt normalt att de delar ut doggy-bags till alla gäster så man kan ta med sig ca. halva portionen, vilket de flesta gör. 
 
Lördag17/8-13
 
Jag hade morgonträning med tennisen klockan 7-9 på morgonen. Kom hem och åkte till gymmet med Lena och kom sedan hem och åt lunch. Julie, Tom och jag åkte till en stad i Kansas (staten) på kvällen för att köpa tennisskor (fick blåsor på fötterna med joggingskorna-aj), och efter det gick vi ut och åt på en restaurang som hade såå god mat och var fin. Vi vandrade omkring lite i staden innan vi gick till en cupcake-affär och köpte cupcakes. 
Vi såg en luftballong. Vädret var superb. 
 
Söndag 18/8-13
 
Jag soooov länge och gick upp och åt lite innan vi åkte till några vänner till Julie och Tom (Lena var också med). Träffade och pratade lite med dem på Toms jobbs gala, de har förutom sina 3 barn adopterat 2 stycken. De har vart flera gånger i Sverige och andra ställen i Europa så det var väldigt kul att prata med dem om det. De har en hund som Hank som heter Piper och hon och Hank lekte! Piper badade även i deras pool, men Hank fick Lena lyfta i för att han ville inte, haha. Piper badade däremot tillsammans med mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

freeeeeedag

Skulle precis börja skriva ett inlägg men kom på att jag blir hämtad om 10 minuter, jag ska hem till Ben, un amigo och ca. 6 till eller något. Sedan sover jag och Abby över hos Mandy, una amiga. Imorgon är det poolparty med tennisteamet och sedan åker jag och ett gäng iväg för att leta klänningar och kavajer (vad nu de har på sig) på eftermiddagen. Så imorgon kväll kanske jag bloggar med bilder och så, då har det gått 10 dagar sedan mitt senaste seriösa mejl. Illa. Eller? Jag vet inte. adios! 

we're driving Cadillacks in our dreams.

Denna låten spelas på radion och vet inte om ni hört talas om Lorde ifrån Australien? (nej inte Lordi, ha ha)
Jag gillar verkligen den, den är en bra billåt och man kan sjunga högt i refrängen, så som de ska va. 

frånvaro.

Nu har jag inte bloggat på nästan en vecka, både bra och dåligt. Jag vill inte ha mycket tid till datorn och telefonen, har jag inte det har jag verkligen levt till fullo här och varit upptagen (vilket jag är!). Samtidigt så är detta som en dagbok så jag ska kunna titta tillbaka på mitt år och se dag för dag. Så det är verkligen svårt. Måste fundera på hur jag ska göra. 

14 August.

Första dagen i skolan, gick upp vid 6 och sedan åkte jag och Abby till skolan vid 7. Vi gick till cafeterian där vi mötte upp med Abbys kompisar innan klockan ringde (en lång signal), vilket betyder att det är 5 minuter kvar tills nästa klass börjar. Började gå till min klass och på vägen dit ringde klockan igen (ca. 4 korta signaler), vilket betydde att det var 1 minut kvar till klassen började. Det är 5 minuter mellan alla klasser (utom lunch) och alla byter klass samtidigt, vilket gör att korridorerna på vissa ställen är extremt packade. När minut-klockan ringer så är de flesta redan inne i klassrummet, och jag kom i god tid till min första lektion men sedan lyckades jag alltid komma in när start-klockan ringde eller lite senare. Dock var det första dagen och lärarna var lite snällare. På lektionerna hade vi bara "lära-känna-grejs" och så gick vi igenom vad som kommer hända i klassen osv. På lunch åt jag med Rosa (Tyskland) och Amelie (Danmark), två andra utbytesstudenter. På skolan finns det 3 till, Felix (Tyskland), Diego (Spanien) och en tjej till från Spanien som jag inte pratat med ännu. Åt en burrito som jag köpte, och sallad, och var tvungnen att slänga mat pga. tidsbrist. Vi har 25 minuters lunch. Det tar 10 minuter att ta sig till skåpet, hämta pengar, gå på toa osv. Sedan ska man stå i kö för att betala lunchen och sedan ska man hitta ett bord. Man har ca. 5 minuter som man verkligen får till att äta. 

Sedan hade jag Astronomi och matte på eftermiddagen, matten var ganska svår för de har gått igenom andra saker som jag inte har lärt mig hemma. Menmen, kommer igång med allt snart förhoppningsvis. Efter skolan var det tennisträning 3-5 som alltid, hehe, och sedan blev jag hämtad. Åkte hem och åt och sedan var jag jättetrött så jag chillade hemma med ukulelen och lite så, fyllde i alla 100 papper man måste ha föräldrars påskrift på, såsom "vi låter vårt barn läsa böcker med 'vuxeninnehåll'" och "accepterar ni detta blabla". Sedan var det natt, somnade sent pga samtalade med Abby. 

13 August.

Dagen innan skolan började, tog sovmorgon. Åt frukost/fika/lunch och åkte sedan för att köpa skolstartsdressen. Det faktum att det är 25 grader varmt och halva Augusti har passerat gör mig så väldigt glader, jag har tyckt så mycket om klänningar nu men inte kunnat ha det i Sverige. Därför har jag här införskaffat mig en garderob med flera klänningar nu! Köpte en orange/röd klänning som var jättesöt. Efter denna shopping som pågick i några timmar så åkte vi hem så jag kunde byta om inför tennispractice vid 15-17. Gick super på träningen, blev hämtad efter och åkte hem och duschade. Åt middag (burritos med rissoto, sallad, tomat, osv) och gick sedan och spela piano, något jag inte gjort på evigheter. Glömde att jag skulle packa för skolan, spelade piano i två timmar och så kom Abby hem från jobbet. Hon hjälpte mig med vad jag skulle ha på mig och vi satt inne på hennes rum och hade "syster-snack" väldigt sent eftersom jag inte kunde sova. När jag la mig var jag emellertid inte all nervös, bara väldigt förberedd och pepp. 

12 August.

Mina inlägg är oftast mycket text (text<3) vilket kanske är tråkigt för en del, men detta är ju vad jag vill se tillbaka på, och bilder har jag ju ändå liksom. För hamnar så långt efter när jag måste ladda över och rensa osv och tiden här går 10 ggr så fort som hemma, helt säker. 
 
-
 
Hej. Idag var det introdag på skolan (hette något annat fancy på engelska) och det betydde att alla freshman + transfers + såna som jag fick komma dit och titta och prata med lärare. Åkte med Abby, som skulle spela med drumline på "hejtalet", vid halv 7. En timme senare satt jag i gymnastiksalen med alla nervösa freshmen (var inte alls särskilt nervig) och hade fått mig en t-shirt som det står "bronco" på och lite så. Rektorn började hålla en litet kort tal (han är ny för detta året). Sedan pratade de om att alla ska gå med i klubbar, aktiviteter, sporter, och hur statistik faktiskt visar att personer med mkt skolaktiviteter presterar bättre osv. Orkestern spelade och kören sjöng skolans kampsång och alla fick stämma in (förstod inte förrän de sista 5 sekundrarna vad de sjöng, hehe. Satt dock mitt i världens "gangstergäng" som pratade konstant, kastade grejer och allmänt var högljudda. Några andra från senate och broncos friend(eller ngt) pratade. Sedan fick alla som bytt till denna skola + exchangers gå till ett klassrum. Fick info, träffa de som var i Senate (ungefär som de som hjälper alla första dagen på dlg) och de var jättesnälla och verkligen supertrevliga. Och så fick jag träffa de andra utbyttesstudenterna på North; 
 
Emalie - Danmark
xxxxx - Tyskland
Felix - Tyskland
Giorge(eller något) - Spanien
 
Jag hängde mest med Danmark, vi gick och fixa våra student ID:s ihop, gick i korridorerna (fick upp skåpet efter ca. 10 försök och åt lunch (matsalen var hööögljudd och då bara freshmen, i vanliga fall var det dubbelt sa några i senate). De har olika färg på student ID:t beroende på klass och hur man sköter sig. Vitt är sämsta kortet och silver är det bästa. Jag fick det nästbästa, crimson (en av skolfärgerna), för att få silver måste man ha bra betyg, ingen frånvaro osv. Mitt kort erbjuden att jag kan äta lunch utomhus, gå i korridoren utan den stora boken där man får sitt hallpass och ja. Man laddar även pengar (om man vill) på detta som man använder på lunchen. 
 
Vid 12-13 blev vi släppta och jag gick till körsalen för att göra "audition" för concert coire. Av en händelse var Abby och hon hängde med och väntade på mig medan jag fick visa hur högt och lågt jag kunde sjunga. De tyckte jag var bra och var så himla mysiga och snälla båda två körledarna. Kändes så naturligt att sjunga för dem, man kände sig så begåvad på nått sätt. Haha, okej, i vart fall så kom Cory och Macy och hämta upp oss och vi åkte till en skoaffär för att hitta nya skor till Cory (Abby o Macy "hjälper" (tvingar) honom att handla kläder och skor, det är så roligt, haha). Han hitta skor och så åkte vi till Yoghurtini (wiiie) och satt där och prata. Åkte sedan hem och skulle ha try-out för tennis en halvtimme senare, så fick byta om och skynda oss iväg. Är så förvånad, hade inte tänkt spela tennis här. Var inställd på att testa softball, bara för att. Att jag valde tennis var så oerhört mycket bättre. Uttagningen var en massa info om alla matcher och sånt (hehe, de har drygt 2 månaders säsong och över 20 matcher) och sedan var det en helt vanlig träning där man körde fys och spelade. Tyckte det var så himla roligt, att träna på riktigt (coacherna är hårda men bra) och hela stämningen i teamet. Årets motto är "one dream, one team" och coach (största) höll ett sånt där stereotypiskt tal om drömmar och visioner, om att hålla ihop och ta hand om alla i laget. Han introducerade mig för alla, woopwoop. Har nu som medlem i teamet träningar 5 ggr i veckan: 
Mån-fre: 15-17 och på vissa lördagar tränar vi också om det inte är matcher. T.ex. nu på lördag 7-9 på morgonen. (!) Vi spelar ute på de 9 tennisbanor som skolan har. 
 
Åkte och köpte racket på kvällen + massa träningskläder + vattenflaska som rymmer 2 liter (det är så varmt). Det var dessutom så soligt ute så har redan lagt en rejäl grund på min tennisbränna. Hade ukelele-kväll innan jag gick och lade mig. 
Bilder på skolan och tennisbanorna. Detta var dock inte vädret under uttagningarna, det var blå himmel, sol och fuktigt). 
 
IMORGON ÄR MIN FÖRSTA DAG I SKOLAN (14/8)!!!
 
 

11 August.

Jag skulle Skypea med la familia eftersom det var Olles födelsedag (hurrahurrahurra!), så fick ställa väckarklockan på 8. Efter mitt samtal somnade jag om i någon timme. När jag gick upp sedan hade Julie gjort pannkakor (american) till mig som jag åt med smör, blåbär och maple sirap, standarden här. Såå gott! Efter frukost spelade jag och Julie ukelele och sjöng ihop ett tag innan det var dags för mig att byta om inför tennismatchen jag planerat mot Sarah, Mandi och Cory. Dock kunde inte Mandi spela så Sarah's lillebror Jacob hoppade in istället. Vi körde killarna mot tjejerna och hehe, det var första gången Cory spelade tennis och nästan detsamma för Jacob. Båda spelar fotboll (svensk) här och Sarah var med i Varsity-laget förra året, vilket är högsta nivån. De slutade efter en timme oseriös och väldigt rolig/flumm-tennis och jag och Sarah körde i 20 minuter till. Jag var så trött, även om vi inte körde något seriöst. Värmen och fuktigheten. Fuktigheten är vad som gör det jobbigast. Vilket ord beskriver jobbigt bäst på engelska? Det finns inget som direkt betyder det vad jag vet. Ett ord som behövs ibland, hehe. 
 
Blev hämtad och åkte hem, tog en dusch, åkte och handlade mat för att sedan komma hem och äta mat, åt grillade vegoburgare och sallad. Och måste säga hur mycket jag gillar att gå i mataffärer här, här är allt så stort, de har en tio meter hylla för allt och allting ser så annorlunda ut. Passade på att köpa bönor, sallad, tonfisk och sånt, eftersom skollunchen är antingen pizza, cheeseburgare eller korv(majskorv tror jag) i bröd. Sedan kom Abby hem efter jobbet och vi spelade alla ukelele ihop och sjöng (de sjunger stämmor och sånt<3). Tycker detta var mysigaste kvällen hittills, Tom, Julie, Abby, Lena, Sam och jag satt i vardagsrummet och sjöng och lyssnade och pratade. Lena Skypeade med Veronica (storasyster som bor i California) och hennes dotter samtidigt, så jag fick hälsa på dem också! Sedan sov vi! 
 
 
Bild på huset och väg och lite utsikt på vägen. Man åker bil HELA TIDEN. I familjen är de 4 personer och de har 4 bilar. Den silvriga jeepen till vänter är Abbys, den silvriga i mitten är Sams och den gröna jeepen till höger är Lenas. 

10 August.

Marknadsdag i Kansas City (en del av staden)! Gick upp tidigt för att komma iväg till den, åkte med Sam och Lena och så åkte Julie och Tom själva (Sam skulle jobba, that's why vi åkte uppdelat). Kom till marknaden och älskade det! <3 Det var lokala och ickelokala odlare som alla kom och sålde sina grödor, de flesta såg ut som normala frukter och grönsaker, utan besprutning. Allt var så fint och solen lyste. Ingen hade ätit frukost, man fick handla vad man ville äta för något där istället, såå mycket gott. Jag åt en mini-zucchinibrödlimpa, minitomater, lite persika och en kokosshake. Vi inhandlade majs, sylt, vattenmelon, zucchini, tomater och lite andra saker. 
 
 
 
kansas citys bibliotek med alla böckerna. 
 
Efter ett tag åkte vi därifrån och istället till Seans jobb (han bor i Kansas City), ett litet café/matställe, där vi sa hej och åt en brunch. Var gott och hela stället var så nice. Efter detta åkte vi och bytte ett hårband jag köpt dagen innan, för att sedan åka till musikaffären som låg på vägen hem. De har ett ukelele-band här som kallar sig "Ukelele fight club" och Julie har kompisar där. Hon har velat lära sig länge och när hon hörde att jag kunde spela ville hon köpa en ukelele! Vi gick därifrån med två små ukeleles. 
 
 
Hela eftermiddagsaktiviten var hittad, jag och Julie satt och spelade (hon lärde sig spela) och sen sjöng vi ihop. Hon och Abby är båda så bra på att ta stämmor, vilket är väldigt kul när man sjunger ihop! Vi fick spelat lite för Toms föräldrar som kom förbi och drack ice-tea. Jag fick även berätta om att man i Sverige mest äter chips på fredagar (enligt mig gör vi det). Julie serverade mig första veckan en macka med chips på tallriken och jag berättade det och ända sen dess vill hon att jag ska berätta om det för andra. Alla skrattar och tycker det är jättelustigt. 
 
Åt majskolvar och rökta, grillade revben och bruna bönor till kvällsmat, en "klassiker" här tydligen. Sedan vilade jag lite och satt ute i värmen tills det blev mörkt och Julie kom och frågade om jag ville följa med och prova på geocashing. Var så otroligt trött och ville egentligen inte alls, men precis som STS sa så ska man prova på allt, man vet inget förrän man testat. Geocashing var jättekul, vi var på en kyrkogård i beckmörker och jag hittade stationen i en stenmur, bakom några stenar. Vi signade lappen och åkte till ett dike, mitt på en väg. Vi hittade tyvärr inte kontrollen där och åkte hem. Glömde säga att Hank hittade en kaninunge på kyrkogården, som tur var åt han inte upp den. 

9 August.

Blev väckt av Lena då jag frågat om vi kunde spela tennis vid 8 och hon sa ja. Vaknade inte ens av mitt alarm, hehe. Vi kom iväg en timme senare och spelade lite, kändes som det gick helt ok. Är lite delad, ville egentligen inte göra en sport jag redan provat hemma men är så himla taggad på att träna!! Dessutom ska jag testa andra grejer senare. 
 
Efter tennisen åkte vi och handlade, Lena gick till någon mexikansk restaurangställe som hade take-away och jag gick och handlade till min bakning. När vi kom hem bakade jag snickerskakor och Lena åt nachos, sås och någon bricka med avokado, räkor och lite annat mojs. Sedan kom Toms föräldrar förbi och sa hej och frågade hur det var med oss. När de gick så chillade jag (har börjat spela sims!?!?) tills Tom och Julie kom hem och vi åkte in till Kansas City för att gå på restaurang. Vi gick till ett trevligt ställe med jättemycket folk, delade på någon frukostliknande förrätt (^^) och sedan åt jag katfisk med potatismos, en utav mycket få fiskrätter. Sedan delade vi på en efterrätt också. Julie och Tom älskar att gå ut och äta, det behöver inte vara 3-rätters med vita dukar, de provar allt. De kan liksom gå till ett ställe och dela på något, sedan går den någon timme så går de till ett annat ställe och delar på någon annat snack. Det är lite som tapas.
 
 
Anyhow, vi gick i affärer, införskaffade några nya plagg (min garderob bestod av ca. få tröjor varav de flesta var långärmade). Fick efter shoppingen skynda oss hem, jag och Lena skulle nämligen på bio - Despicable me 2 -klockan 10. Vi kom i tid och såg filmen (only $10) som var suprisingly bra, skrattade ca nästen hela tiden. Barnfilmer <3 
 
Abby var på körläger denna helgen, därför är hon inte med någonstans. 
 

tennistid

Ska om några timmar spela tennisdubbel med Sarah, Mandi och Cory. Är så väldigt nervös, har alltid haft med Abby liksom. Och nu ska jag spela tennis. med. dem. själv. ok. vi ska spela på skolan, där de finns 9 tennisbanor. kommer bli jättebra, superkul, fantastic! 

8-8-13

Inte förrän strax innan 1 hände något annat utöver frukosten som nu varit gröt nästan var dag. Julie och jag skulle och bestämma mitt schema, vi lyckades köra till fel skolan (då vi trodde all personal skulle vara där), innan vi kom rätt. Vi fick sitta med på en lång genomgång om allt en vanlig elev skulle höra, om vad som krävs för att ta graduation och såna saker. Det var jag, Julie, 1 freshman + förälder och 1 sopohmore + förälder. Vi satt där tills allt var klart och jag fick träffa min rektor (minns inte namn på någon) som pratade lite mer. Det kommer vara 6 utbytesstudenter på North i år, vet inte vilka några är så det känns jättespännande! Fick även ihop-plockat mitt schema efter några om och men. Jag kommer under first semester läsa:
 
1. IB History, American
2. Stagecraft (snickra, sy och måla saker till teateruppsättningarna)
3. IB English
4. Concert Choir
5. General Psychology - American Government
6. Astronomy - Foundations of drawing
7. Precalculus
 
Kommer under andra second semester byta ut General Psycology mot American Government och Astronomy mot Foundations of drawing. Det är alltså så det ser ut nu, men om jag vill ändra kan jag under de första dagarna ha möjlighet till det. Okej, är så nöjd, känner att jag har så himla mycket roligt och intressant som väntar, är så taggad!!!
 
När vi kom hem tog Abby med mig till skolan, vi smet in fast det var stängt bara så hon skulle lära mig öppna mitt skåp och visa vart mina klasser är. Åhh, fattar nästan låset helt (kommer glömma första skoldagen ändå men) och har förstått hur alla klassrum är indelade. Man måste ju gå så långt till varje lektion, istället för att läraren kommer till klassen ska klassen gå till lärarens klassrum, barnen ska följa de vuxna. Första våning på ena sidan av skolan har bara matte och naturkunskapämnena, våningen ovanför är engelska och samhällsämnena. Den delen av skolan har alltså huvud-ämnena. I andra delen på första våning finns teatern, kören, data-IT, orkestern, symfonin osv. Ovanför finner man främmande språk, matlagning och lite sånt. Valde att skippa matlagning då jag fick höra från Abby och hennes vänner att man får lära sig att öppna vakuumförpackningen till en pizzadeg, hälla på tomatsåsen och ost och sätta den i ugnen. 
 
Efter skolbesöket åkte vi (Abby och jag) till ett shoppingcentrum som liknar våra lite mer, där man parkerar och sedan faktiskt går mellan affärerna. Vi gick och fick manikyr ihop, fick gelnaglar (massa lager som gör naglarna hårda och lena, gelen värms in med lampor) och fransk manikyr. Detta gick på 150 kr, billiiiiigt (ping Agnes)! Efter detta åt vi yoghurtglass på "Yoghurtini", yoghurtglass med 100 sorters topping, så otroligt gott. 
Abbys pose, yoghurtglass. 
 
Sarah (Abbys kompis) ringde och undrade om vi ville träffas. Det ville vi såklart så vi åkte till en slags lek/kasino/barnkalasställe/tivoli-ställe för små barn. Där jobbade Macy. Där var även Mandi, Sarah och Cory. Vi bestämde att vi skulle åka till the mall och handla kläder åt Cory. Sen blev det massa prat innan något hände och då var även Brenner, Whyett och Scott där och så satte vi oss i två bilar och åkte till köpcentrat och där gick vi runtruntrunt och mest larvade oss tills klockan blev 10, de stängde och vi var tvungna att gå. Vi åkte sedan till parkeringen, bytte bil och åkte hem. Alltså i Sverige MÅSTE man inte ha bil för att ta sig till ställen, här är det ett måste. Och en sån otrolig fridom. Jag har åkt väldigt mycket bil under mina första två veckor och de är så bra bilresor. Har pratat om saker jag aldrig trodde jag skulle våga prata om, bildansat, sjungit tillsammans med systrarna mina, lyssnat på grym hiphop och bara tittat på saker genom rutan. Det bästa är när de är Abbys gäng, hög tung hiphop och nattsvart ute, med all gatubelysning och bilars lampor runt om. När alla kan texterna och man ska någonstans långt bort. 
 
 

7 August.

I onsdags åkte jag och Lena till gymmet på förmiddagen. Efter detta åkte vi runt på liten klädinsamlingsrunda hos alla hennes kompisar som flyttar pga av college. Lite sorgligt att alla kompisar lämnar, hade det varit Sverige är det typ "åh nej, Stockholm 4 h bort", här är det kanske "åh, New York, 2 tidszoner bort" (vet inte hur många timmar). Efter detta skulle hon köpa en ny registreringsklisterlapp till sin bil, den där som sitter mellan bokstäverna och numret på nummerplåten. Fråga: Hur ofta byter man den i Sverige? Kommentera. 
 
Köpte en glass på vägen dit på det stället jag och Julie varit på dagen innan. Satt utanför i den kvava värmen medan Lena stod inne i den låånga kön. Man kunde även fixat den på posten, men nejdå. Det känns som amerikanarna tycker det är lättare med att göra besöket, att prata med någon direkt. Samma gäller kommunikation via telefon, de talar in meddelanden till varandra heeela tiden, kanske att någon ibland skickar ett mejl. Eller jag vet inte, känns bara så ibland. Blir lite konstigt att skriva om hur "alla" amerikanare är när de är 314 miljoner och jag granskar några få. Ni får tänka lite så om allt jag skriver.
 
När vi kom hem så tog jag en dusch, spelade lite piano och Julie och Abby sjöng en sång i stämmor. Senare beställde vi pizza som någon knackade på och lämnade. Var en inbakad med bara ost (ungefär), en "vanlig" med små köttbullar på, en med en vit sås och chicken nuggets. Till efterrätt blev det fantomenkaka (som jag bakat) medan vi såg på "Into the wild". Också en såå bra film, så sorglig och tänkvärd, tyckte verkligen om den megamycket!!
 Pb&jelly-sandwich, positivt överraskad <3

6 August.

Okej, helt vrickat hur kort mitt minne är, verkligen behövligt att jag skriver ner allting här så jag i efterhand kan läsa och verkligen minnas. Dock blir det lite jobbigt nu när jag halkat efter. Detta är vad jag tror hände i tisdags.  
 
Vaknade vid 10 och åt frukost. Upptäckte att Pruddens har wii hemma och ville spela mario, Abby blev superglad för hon älskade också det spelet men har aldrig någon att spela med. Vi spelade det ett litet tag och sedan kom Sarah, Abbys kompis förbi och hängde lite med oss. Vi pratade om tennis, som jag förmodligen ska ha som höst-sport. Hon är med där och är riktigt bra, deras lag kom 3:a i hela Missouri förra året. Dock får alla vara med sålänge man kan få en boll över nätet och visar att man vill. Hon stannade tills hon skulle åka och sitta barnvakt eller vad de var och Abby skulle jobba. Vi planerade att ses på kvällen, då med fler av Abbys kompisar. Efter detta när Abby åkt, åkte jag och Julie till skolan för att spela lite tennis. Även fast klockan var runt 6 var det så fuktigt och varmt ute, 1 h var otroligt jobbigt. Efter detta visade Julie mig bästa glassbaren i stan (according to henne), vi tog en liten glass med oss, sedan visade hon mig runt i olika kvarter där jag kan springa eller cykla. Har hittills bara sprungit i vårt kvarter, varken långt eller roligt. 
 
Väl tillbaka duschade jag och väntade sedan på att Abby skulle hämta mig så vi kunde åka och träffa hennes vänner. Hon jobbade till 9.45 men kom inte hem förän 10.40 då de varit tvungna att storstäda för något besök de skulle ha. Vi åkte i vart fall till Walmarts parkering där alla var. Vi strövade omkring på parkeringen, jag sa hej till alla, det var ca. 15 killar och 3 tjejer. Sedan tryckte vi in oss i bilar och lekte en lek som handlar om att man är i två lag, några går, får ett försprång, bilarna ska hitta dem och få in dem i bilarna innnan de hittar stället som är deras mål, vilket i detta fall var Middle School. Vi snackade mest, haha, alla skulle vara såå nonchalanta och sa saker som typ "Vad var de du hette?", "Var du från Sv.. Sverige..?" "Nemen oj, är du ny här?" Abby berättade efter att alla vart inne och stalkat lite på fb, att alla ville att hon skulle ta med mig osv. Naw, haha. Eftersom vi åkte i bilar pratade jag dock inte med alla. Vi kom hem och gick och lade oss. End of that day. 

5 August.

 
 
Denna dag gick jag upp i hysad tid, åt frukost och tog mig med Lena till gymmet. Hon tränar mycket nu eftersom hon bara jobbar just nu, och då har hon börjat plocka med mig vilket jag tackar för! Måste (okej, inga måsten) börja träna igen, har under första veckan tappat något i vikt, muskler som lämnat min kropp och ger mer plats för fett. :))) Jag kan gå med Lena, Julie eller Abby, de får ta med sig vänner på sina månadskort, som kostar ca 70 svenska kronor. Går man på Friskis&Svettis kostar liksom EN gång 70 kr. Hehe. Efter gymmet åkte vi till affären och köpte massa olika grejer till sallad. Sedan kom vi hem och gjorde varsin megasallad som vi inte orkade äta upp. Efter det åkte Lena och jag och köpte t-shirtar och färg för att göra tie-dye-shirts, besökte Walmart för första gången. Tom och Julie kom hem och vi åkte och sköt lite bollar på en golfransch i närheten. Det är så otroligt fuktigt och varmt i luften, spelade golf och svetten bara forsade på oss allihopa. Är så glad för att jag köpte min hållbara vattenflaska, har med den vart jag än går!!
 
Efter middagen gjorde vi tye-dye och såg på "Seabiscuit", en film baserad på true story om en racinghäst i USA på 30-talet, efter deras stora depression. Trevlig film! 
 
Obs, idag lyssnade vi på ABBA på hög volym, de vet ca. inget om dem, men vill gärna höra, och vi har "beställt" Mamma Mia! på netflix, så när den kommer ska de få se musikalen också. 

4 August.

Söndag oh söndag. Chillar-dagen. Sov länge. Åkte till gymmet när Lena började sitt skift. Joggade lite and guess what? Jag har sprungit några gånger ute, och jag tror att eftersom det ligger högre över havet + att det är mer luftfuktighet här så har mina lungor fått större kapacitet eller något. Jag sprang 8 km på -- minuter (hehe, hemligt) och kände mig inte trött efter eller något. Eller så hade jag bara en bra dag, så kan det också vara. (internskämt -Hajpojken simmade fortare än alla de andra barnen, men inte för att han var en haj, utan för han hade en bra dag).

Körde lite mer gymgrejs innan jag blev hämtad av padre och vi åkte hem och jag fick duschat innan vi (Julie, Tom och jag) åkte för att hälsa på gram', granddad och grandma för första gången. Först var det Toms föräldrar, där åt vi även mat, en slags tacosallad som var väldigt god, en blandning av allt man har i tacos fast smakade mycket bättre. Det var tydligen en amerikansk maträtt kom de fram till efter lite diskussion. När vi var där råkade även Toms pappa ramla ner för en lång trappa, vilket var lite traumatiskt. Han var och röntga sig efter och tackolov var inget brutet. Vi åkte vidare till Julies mamma som bor ensam på typ ett slott som katolska kyrkan har. De är nunnor och sjuksköterskor som sköter om allt och hela stället var verkligen supermysigt. Sedan var Julies mamma också så väldigt snäll och rolig. Hon var nunna i 20 år av sitt liv innan hon kom på att hon ville ha familj. Hon hade massor av gamla bilder på gamla släktingar och gamla saker från förfäder, t.ex. en över 100 år "tygduk" från Irland. Hon levde så mysigt i sin lillalilla lägenhet och var så väldigt snäll. Vi gick med bröd ut till den lilla "sjön" som de hade utanför och matade sköldpaddorna där i. Klockan var sent och vi åkte hem och satte på Les Misérables. Då anslöt sig även Lena, Sam, Abby och Hank. Hade inte sett den innan och den var så väldigt bra, tipsar om den om ni inte sett den!! Så väldigt känslosam och bra, om man kan gråta av en film kommer det bara välla fram, promise. 

3 August.

 
I lördags var det en galamiddag med Toms jobb, de skulle samla in pengar, äta mat och prata lite om organisationen. Organisationen hjälper barn som blivit misshandlade eller på annat sätt hamnat på barnhem att få en familj, ett nytt hem. Tror de fick ihop ca. $40,000 den kvällen. 
 
350 gäster var bjudna och jag och Lena volontärarbetade under kvällen. På förmiddagen fick jag åka och köpa svarta byxor, skor m.m. som vi kunde ha på kvällen. Kom dit innan alla andra och fick hjälpa till med att ställa ut förrätt, lite tallrikar osv. Vi kom dit vid 4 och skulle inte servera förrän vid 7.30, vilket blev lite segt när vi ställt iordning allt. Hade även skoskav och var megahungrig. Hade ätit 4 pannkakor på morgonen (amerikanska, omg, trodde inte de skulle vara så godaa!) och sedan när jag och Julie gått i affärer i typ 2 h åt vi var sin pretzel (kringla). Men det fanns appetizers som blev över, frossade på coctailtomater, blomkål, ägghalvor och kalkon. Sen efter serverandet så blev det även massor av mat över till alla som jobbat och även efterrätt, så rullade nästan ut därifrån, hehe. Själva serveringen gick både bra och dåligt. Jag och Lena hade så roligt ihop och båda var helt oerfarna, och av en slump (vi var de som klätt upp oss finast) fick vi de borden längst fram med typ "ledarna" att servera. Hehe, råkade kanske sticka en armbåge ivägen för någon och hälla upp drickan en halv meter från själva glaset så ganska mycket hamnade på duken, men oh well. Pratade med några av Julie och Toms vänner, bl.a. ett par som varit i Jönköping och Stockholm och som hela tiden sa "Joenkeping", det var så kul och de var så intresserade av Sverige! Blev i vart fall klara där vid 10-tiden. 
 
Sen åkte jag och Lena till affären och köpte glass och hyrde film, Pitch Perfect, very cheesy amerikansk college-film. De andra kom hem och så var den dagen slut. 
 
 
 
 

drömmen.

Igår natt drömde jag min första dröm på engelska, vet att det kanske låter töntigt, men det kändes bara så himla bra! Själva drömmen handlade om att jag missade mitt plan som skulle ta mig till Island, vad jag nu skulle göra där. 
 
 

första våningen.

 
Okej, let's se på hur huset jag bor i ser ut. Detta är första våningen:
1.Garaget. Där står i vanliga fall Tom och Julies bilar.
2. I garaget kan man gå in i en liten "snickarbod". Där står alla 6 mopederna (Tom köpte 2 till förra veckan), de lika många cyklarna, massa oljor och sånt, Hanks dusch och ja, tror det är det. 
3. Hank sitter alltid och tittar ut genom fönstret när man kommer hem<3 (Man använder garageporten framför vanliga ingången 9/10 gånger).
4. I rummet som Hank sitter i så finns det lite ytterkläder och en hylla med bak och annan mat.
 
1+2+3. Köket, stället där alla är hela tiden (runt köksön mainly). Inte för att man äter, men för det är nära till garaget och det känns som alla är påväg någonstans hela tiden. Har blivit en favorit att sitta på en barstol och äta körsbär och vänta på att nästa person ska komma hem. Det finns alltid någon sorts frukt i en skål på bordet, vindruvor, melon, körsbär, osv. 
5. Man ser soffrummet från köket. 
 
1+2. De har en altan, den är megamysig, även fast den ser trist ut på bilderna. 
3. Hanky <3
4. Tänk er strumporna, granen och belysningen, julen. Vardagsrummet är det i vart fall. Här hängs det också en del.
 
1. "Stora entrén".
2. Julies kontor
3. Trappan
4. Me in the mirror, woop
 
 
 
 
 
 

First Friday.

 
 
Vi (Julie aka mamma, Tom aka pappa, Lena aka syster och Sam) åt pizza (testade med honung, förvånansvärt nog inte så dåligt som det låter) i Kansas City i lördags och sen gick vi på First Friday på gatorna. Detta innebär att alla konstgallerior har öppet hus och folk kan köpa konst. Det finns tilltugg, dricka och väldigt många som är duktiga på konst och så kommer dit och pratar med folk. På gatorna samlades det olika band, körer och streetgäng och visade sina artistiska talanger. När vi gick på en gata så hörde jag:
 
 Kom liljor och aquileja,
 Kom rosor och salvia,
    Kom ljuva krusmynta, kom hjärtans fröjd!
 
Kören var inte svensk såvitt jag vet, men var så himla mys att få höra en sång på svenska, mitt i USA. Stannade och lyssnade på det, gick i olika konstgallerior, lyssnade på grymma rapare (ha ha), söta gatumusikanter, bra band och Julie ville köpa en tavla med kossor på. På vägen hem svängde vi förbi stora konserthallen och checkade in Taylor Swifts 17 lastbilar hon hade stående utanför, innan vi åkte hemåt!
 
 
 

2 August.

- Ätit frukost, gröt och knäcke. 
 
- Ätit ca. 50 körsbär (<3)
 
- bakat fantomenkaka, en form utan mjöl och som blev helt bränd, den andra blev som den skulle.
 
- fått skriva under ett intyg på att brev lämnats (blev superrädd först när de knacka, hehe)
 
- gosat med Hanky
 
- lyssnat på hög musik (ensam hemma, woopwoop)
 
Tänker nu gå ut på en promenad med Hanken tror jag, eller kanske en joggingrunda. Eller gå till poolen. Nåväl, om 2 h kommer Julie och Tom hem (tror jag) och då ska vi in till Kansas City med Lena och hennes pojkvän Sam. Vi ska äta där på en av deras favoritrestauranger och sedan ska vi gå på en slags hantverkarmässa vad jag förståt det som. De stänger i vart fall av ett flertal vägar och så är det marknad och utställningar. Tom berättade att det är en stor tillställning som många i staden går på, så det låter som det kommer bli kul! 

vattenparken, banduppspelningen och blåmärket.

 
Lee's Summit Norths fotbollsarena, The Broncos hemmaplan. Kommer inom kort få gå på min första hemmamatch!
 
Uppspelningen var kul att se på, även om det var väldigt varmt och de typ visade föräldrarna hur man gick ett steg (rättat, deras lärare stod där och bara "åhh, titta, deras fot är 53% avslappnad och nu säger jag det här och då gör de såhär!") Det visade lite olika gång, spelade bitar från de olika låtar de tränar på och deras olika uppställningar. De har olika program så de rör sig i olika mönster under tiden de framträder. I slutet fick alla lämna över sitt instrument/flagga till familjemedlem och visa dem ett kort program som de skulle göra. Jag fick äran att bära Abbys trumma och gå, haha. Var faktiskt kul, Julie och Tom pratade med Mr. har-hand-om-bandet-osv och han sa att det skulle gå och fixa "a spot" för mig. 
 
Abby och jag åt hamburgare, frukt och kakor som serverades efter showen. Fick träffa fler av hennes drumline-vänner, som alla var så trevliga och roliga. Vi pratade lite där, sedan gick vi och lämna hennes trumma i skolan. Hela fotbollsteamet kom åkande i sina "trucks", sittande där bak, var lite kul hur stereotypa de såg ut. De skulle ha en lock-in i skolan inatt (övernattning). När Abby och jag kom ut var bilen helt inlindad i plastfolie typ. Det är tydligen ganska vanligt att folk skojar med varandra på de sättet, antingen med plast eller med en sorts färg som man kan skriva med. Abby hade ingen bil förra året så, hon kunde göra på andras bilar utan att de gjorde tillbaka. Men nu har hon de... Vi tog bort det och åkte till vattenstället vi skulle till (åkte förbi Lee's Summit, en utav de andra två high schoolsen som finns). Det var inte superstort, men det var ändå stort. Väldigt fussig förklaring. Det började 8.30 och vi stannade där till 10.00. Alla var så roliga och det var sån spirit, bara det att alla var där (från bandet). Ett litet minus var min kassa dykning som slutade med ett blåmärke på låret (lårplask). Kommer få ett snyggt blåmärke där :))) Sedan åkte vi hem, Abby har jobb imorgon som hon ska upp till. Imorgon är jag ensam hemma nästan hela dagen, blir nog nice. Natti. 
 
 

first of August.

Idag var första morgonen jag verkligen chillade och inte hade något att göra som behövde göras. Vid 1-tiden åkte jag och Julie till skolan och lämnade in mer papper. Jag träffade och pratade med en tjej som tydligen bor 20 meter från oss, mittemot, Jaden. Hon var supertrevlig och bara "åh du kommer ha så kul med oss" (hon är också senior). Pepp. Efter det besöket åkte vi och handlade lite innan vi åkte hem. Jag sov litegrann, gick ner och åt lunch och nu ska vi (Julie, Tom och jag) snart åka och kolla på Abby när de spelar (sista dagen av band-camp) med bandet/orkestern. Efter det åker hela bandet och badar på någon vatten-äventyrs-värld och jag ska följa med! Hoppas så att det blir kul! Förresten är det typ 30 grader ute, och luften är så fuktig, känns som en djungel. 
 

sista juli.

 
Min springtur blev inte särskilt lång. Jag vet att man tappar konditionen lätt, men på gymmet i förrgår gick det som de brukar göra. Nej, idag var det helt enkelt så mycket varmare än det är hemma, och det var verkligen superjobbigt. Det var stek-sol och 25 grader. Dessutom springer man runt i kvarteret och iaf jag brukar omedvetet springa fortare när det känns som att någon kollar. Fick stanna efter 10 minuter och hade då sprungit nära på 2,5 km, vilket är väldigt fort för att vara mig. Efter det körde jag långsammare. Kom hem genomsvett, skulle cykla till poolen men Abby och jag fastna med att kolla i yearbooken från förra året. Efter en timme kom jag iväg, med tog mopeden istället, Tom tyckte det var bättre. Hängde vid poolen ett tag (kvarterets pool), simma och så, och åkte sedan hem vid 7-tiden. Åt lasagna från restaurangen jag och Julie var på igår (de får så mycket per portion så man tar ofta med mat hem från stället) och åkte sedan iväg med Abby till ett ställe som sålde massa kläder billigt, behövde nämligen en vit skjorta jag ska använda på lördag. Vet inte om jag sa det, men jag och Lena ska servera på den årliga middagen Toms jobb anordnar på lördag för sponsorer osv, och då ska jag ha svarta byxor (lånar av Lena) och vit skjorta. Köpte även låga strumpor och egna flipp-flopp. Sen åkte vi till Target, för apparently går alla i skolan runt med en vattenflaska, oftast av märket "Camelbak", och Abby tyckte jag skulle ha det. Köpte mig en och sedan köpte jag choklad och tuggummin som hon tyckte jag skulle testa. Vi hade såå kul i affären, den är så stor och man kan testa alla saker de har därinne och det är lite som en lekplats fast ändå inte. Vi fick skynda oss lite när klockan blev 10, och affären skulle stänga. Mitt kort strula, måste kolla upp om det fungerar, känns så himla surt om det inte skulle fungera nu. Sedan åkte vi hemåt, lyssnade på musik och pratade. Är så glad att Abby är min värd-syster, vi är en sån bra match. 
 
Tom hade googlat svenska matvanor och läst på, kom hem med knäckebröd, ost som man skivar och gurka. Var så gott att äta knäckebröd efter allt rostat bröd (som också är gott though).
 
På inskrivningen för alla elever idag (det är imorgon också). Detta är gympasalen med det blanka golvet, läktarna runt om och maskoten och skolans namn och färg på golvet och väggarna. 
 
 Poolen.