skolan, ny klass och Wendys.

okej. så jag var precis på skolan som jag ska gå i, Lee's Summit North High School. och allt bara såg precis ut som i en film. Jag hade verkligen glömt den bilden, tänkt att det skulle se mer ut som hemma osv, men liksomalltsåtyp, kafeterian är runda bord och nästan allt är målat i skolans färger (vinrött och silver). Precis bredvid ligger gympasalen, där alla matcher i basket osv spelas. Där finns skolans sång, ledord och maskor målade på väggarna, golvet är sådär blankt, skinande och det står Lee's Summit North med "highschooltype" och allt! Skåpen är vinröda osv. 
 
Jag skulle lämna in papper där, hade dock inte alla papper så måste åka dit med Abby ikväll (hon har bandcamp nu). Förresten hon är en junior och hon trodde jag också skulle vara junior, meeeeeeeen *trummvirvel* jag kommer vara SENIOR! Så, hehe, är glad. Köpte en skol-t-shirt när jag var där som jag kan ha på matcher och så också. Annars var jag med när Julie skrev in Abby. Vi kom tidigt så det var knappast någon kö, men när vi gick var det lååånga köer, och fick höra att de är lika långa tills klockan 7 ikväll! Man är tvungen att gå till ungefär 6 olika stationer, en med alleriger, bil/parkering, klasser, sporter/aktiviteter, yearbook osv. Känns så otroligt komplicerat när man tänker jämfört med vårt system, men jag tyckte det gick väldigt smidigt. Alla är så himla vänliga och vill hjälpa till och så! Träffade förresten några kompisar till Abby, eller sa hej, till några teaterfriends och trumkompisar! 

Efter skolan droppade jag och Julie in på Wendys och åt lunch. Jag åt en "1/4 pounder with cheese" (royaaaal with cheese) och måste säga att Wendys hamburgare var mycket fräschare än McDonalds, deras grönsaker och brödet och allt. På vägen hem fick jag sms från Lenas pojkvän, Sam, som sa att han köpt en cherryshake på sonic till mig och ställt i kylen (Lena hade berättat att jag gillade den). Så gulligt! 
 
Nu ska jag ut och springa och sedan hoppa i poolen! byeeee.

30 july.

Vaknade redan vid 7 idag och låg i sängen till 8 och läste. Gick ner och åt gröt (har hittat "vanliga" havregryn här hemma, använde hackade istället för plattade) och toast för att sedan följa med Julie till hennes jobb. Hon jobbar som mäklare och idag skulle hon ta kort på ett hus som ska säljas för över $1,000,000 som ligger i Kansas City. Jag fick vara med och flytta på typ tandborstar och sånt som inte ska vara med på bilden, samt prata med en papegoja som var väldigt söt. Efter besöket där åkte vi till en lägenhet i de centralare delarna av Kansas City, the plaza heter området. Där var vi uppe i en grymt fin lägenhet som hon precis sålt, hon skulle bara hämta några papper och då kunde jag passa på att se på utsikten över centrala delarna av staden. Vi begav oss efter det till en restaurang som hette Brio, en utav Pruddens favoriter, och åt lasange till lunch. Efter lunch åkte vi till några av Kansas City's finaste områden, där husen kostar $6,000,000 och det ser ut som ett slott, med sagoliknande trädgårdar, tinnar och torn. Åkte även över gränsen och befann mig på Kansas-mark! 
 
Vi kom hem och då skulle Julie jobba, jag satt lite i köket och åt vindruvor, typ 5 minuter senare kom Lena hem (älskar när alla kommer och går och man inte riktigt vet exakt när någon kommer komma hem) och jag ville baka men saknade kokos hemma, så vi åkte och köpte det. På vägen hem tog hon med mig till Sonic, ett annat snabbmatsställe, där hon beställde två körsbärsshakes till oss som vi satt med i bilen och pratade och lyssnade på hög musik på vägen hem. Väl hemma bakade jag chokladbollar, skulle egentligen bakat något mer avancerat, men Abby skulle komma hem 3.30 och klockan var 3.00. Alla gillade chokladbollarna, och mest är de imponerade av hur jag gjort dem. Även fast jag inte använt ugnen eller något är de imponerade av att jag gjort det från början, "from scratch". Sa jag det? Att deras cupcakes är pulver som blandas med mjölk och vatten? Att deras kräm att ha på finns i färdiga burkar? Att chocolate-chip-cookies är deg på korv (som lingonsylt i sånt där plastskydd) som bara trycks ut på plåten? De tycker verkligen det är intressant och vill veta vad som är i. Den enda ingredienser jag inte vet om jag fick rätt var vaniljsocker. De hade något som hette "powdered sugar" hemma som smakade exakt som vaniljsocker så tog det istället. Hur som helst blev det bra! 
 
Sedan kom Abby hem och en timme senare Abbys kompis Mandy. Abby hade haft band-camp hela dagen och var hungrig så vi hängde i köket med Julie och Tom (som också kom ungefär då) och åt (dvs, jag, Abby och Mandy). Spenatfylld pasta med parmesan blev det. Efter det kom min kontaktperson från Blue Springs på besök för att se hur resan gick och att allt var bra. Det är 5 andra utbytesstudenter och vi skulle träffas snart, en helg, och prata med varandra. Hon var jättekort och sedan tog jag och Abby och Mandy deras små mopeder som de har och åkte ut på en tur. De går i 40/45 km/h, och man behöver inte ha körkort eller något här!!! De är blåa Hondor från 70-talet och supermysiga! 
 
Vi åkte till poolen, den som området de bor i delar på, vilket jag inte hade en aning om fanns. Wellwell, fick lära mig hur man kom in där och sedan satt vi där en stund och pratade om skolan. Mandy hade en bok med alla kurser man kan ta, så vi åkte först till Abby en kort sväng, sedan till Mandy. Vi var hemma hos henne och diskuterade vilka klasser och sporter jag borde ta, vilket var så kul! Mandy var jätteschysst och hon är en av Abbys närmsta vänner, så vi lär ses mer! Hon är med i track och springer huuuuur mycket som helst, hon springer 5 km på nästan under 20 minuter, which is pretty good. Efter Mandy åkte vi hem en kort sväng innan vi åkte iväg till området med sjöarna där man också kan bada om man vill. Vi ställde mopederna nära en sjö och gick ner och kastade macka ett tag och pratade om skolan, sporter och massa saker. Sedan blev det mörkt och då åkte vi hem igen. Nu befinner jag mig i mitt rum igen! Denna första veckan är det verkligen saker heeeela tiden, och det känns så himla kul! Blir nog skönt när man börjar leva det vanliga livet också, men nu trivs jag med mopedutflykter till stränder, stadig temp på 25 grader ("kallt" denna veckan enligt alla här) och en massa olika sorters ny mat!
 
P.s. Tom var och handlade och han hade kollat upp massa om svenska matvanor och han var så gullig och hade köpt vanlig ost som man hyvlar, gurka till mackan, paprika, mörkt bröd och KNÄCKEBRÖD. Det var Wasa-knäcke, tillverkat i Sverige och allt. Tyckte det var så omtänksamt gjort, nu kan de dessutom smaka knäcke, något jag försökt förklara för dem. D.s.
 
De hade massor av konstverk i huset och en pippifågel!
 
De 2 nedersta är från lägenheten. 
 
 
 
 
 

29 july.

Denna dag vaknade jag vid 9 och gick upp och åt gröt med blåbär + rostade mackor (vet inte om de ens har grovt bröd). Efter det så åkte jag och Julie till AT&T för att fixa ett simkort och nytt nummer till mig Iphone. Vi kollade på ett abonemang men tänkte kolla var T-mobile hade också. När vi kom till T-mobile hade det ett bätte och billigare alternativ som jag valde och fick sedan ett nytt nummer (som jag redan nu har memorerat utantill. I mellan de olika telefonaffärerna kollade vi i en skoaäffär.  
 
Vi kom hem strax innan 12 och då Skypeade jag en stund med mina föräldrar innan Julie, Lena och jag åkte iväg till gymmet för första gången. - Måste bara förklara att Julie jobbar, men hon har mest mejl och telefonsamtal verkar det som, och eftersom hon jobbar hemifrån är det väldigt smidigt och hon får mer tid för alla. - Lena jobbar där och Julie har kort där, så båda kan ta med sig mig in där! Jag körde lite ensamt och lite tillsammans med dem på gymmet. Blev ganska överväldigad av de över 20 tv:s de hade i en lång rad i taken, alla inställda på olika kanaler. Sedan hade varje maskin ett ställe där man kunde stoppa in hörlurar och trycka fram så man hörde ljudet från den kanalen man kollade på, pretty smart. När vi kom hem gick jag ut på en promenad med Hank (hunden) i området. Jag gick vilse lite då och då, men allt gick bra. Jag gillar husen här, för alla gör dem så personliga, former och färger är olika och trädgårdarna ligger på olika sidor om huset. 
 
Jag tog en dusch innan middag, som var risotto, grillat kött och tomatskivor med mozarella och basilika på. Det var riktigt gott! När vi åt såg vi på TV att Macklemore (en bra rapare/artist, farmor och farfar!) skulle ha konsert i Kansas City. Den var gratis, enda problemet var att man var tvungnen att vara 18 år för att komma in. Helt spontant åkte vi iväg och ställde oss utanför, så vi i alla fall skulle höra him. Sedan hände det coola. Tom har ju jobbat som polis i Kansas City och känner ca alla poliser, så han kontakta en som var där, som tog oss in (bara jag och Lena, Abby jobbade) en bakväg så vi kunde komma ut i själva publikhavet. Konserten var nog den bästa jag varit på, även om det var jättevarmt och jättetrångt. Energin från både Macklemore, men även från publikhavet var otroligt, helt superb! 
 
Imorgon ska jag följa med Julie på en träff med någon som ska sälja ett hus i ett riktigt fint område, och jag ska även få träffa min kontaktperson i Blue Springs, hon kommer hit. + Abbys bästa vänner kommer kanske över. Exiting! Men att komma in på konserten, det var helt overkligen, jag och Lena hoppade och dansade och allt <3 Den konserten var var så levande, tror ingen annan konsert toppa denna succé! I loved every second of it <3
 
Hoppas jag kan hinna ikapp med bloggandet, har fler bilder och fimer från kvällen som jag hoppas kunna visa snart. nu är jag så OTROLIGT trött och ska upp 8 imorgon, godnatt!
 
 
 
 
 
 

Macklemore!

Vi upptäckte att Macklemore spelar i Kansas City ikväll, så nu beger jag och Lena, Tom och Julie till staden! Abby jobbar tyvärr sent idag så kunde inte följa med. Vi höres

28 juli.

 
Igår kom jag med planet och där väntade Julie, Thomas, Abby, Sean och Olivia (flickvännen) på mig. Vi körde hem och jag blev överaskad över hur grönt och böljande landskapet var. Jag fick en tur runt i huset (kommer lägga in bilder på huset en annan dag) och jag blev överaskad över hur mycket större hus än oss de har. De är lika många i huset som oss, men de har 4 badrum istället för 2 (jag delar ett med Abby, vi har varsin sink), 4 bilar istället för 1 och 2 tv-ställen istället för ett. Efter detta så fick jag lite pastasallad innan jag gick och la mig. 
 
Jag gick och la mig igår vid 10-tiden och var verkligen otroligt trött. Vaknade sedan vid 4-tiden och var klarvaken i en timme. Lyckades efter en nattvandring i huset att somna om. Vaknade sedan vid 12-tiden och packade upp hela min packning då. Sedan gick jag ner och där hade Thomas gjort gröt! De äter också gröt och vi pratade om det igår, så det var jättesnällt att han ordnat de. De äter dessutom blåbär på gröten, vilket kommer kunna bli en standard frukost här <3 Efter frukost blev det maaaaassor av bilåkning. Abby jobbade (jobbar i en elektronikaffär, mest för att få ihop pengar till gas, hon är dock väldigt good, var 2:a i "bäst-seller-of-denna-månad" förra månaden) så jag, Julie och Tom åkte ut för att titta på skolan jag ska gå i, affärer och restauranger. Vi var i downtown Lee's Summit, som är den äldsta delen av staden, och det var verkligen jättefint och mysigt. De har band som kommer och spelar där varje fredag och man kunde sitta i en liten park och titta. Vi åkte förbi bion, den "lilla", som bara hade 16 salonger. När de går på bio brukar de gå till en där man får benstöd, alltså alla säten som man fäller som har en mjuk pall framför sig där man lägger upp fötterna. Kan inte vänta till "catching fire" kommer ut så jag får testa! 
 
Vi besökte sedan Abby på "Best Buy" där hon jobbar, innan vi åkte till "Target" (vill tillägga att vi åkte 200 meter med bil från det ena till det andra, bytte parkeringsplats) och handlade lite saker till mig (korg att slänga smutskläder) m.m. Target var ungefär som IKEA kändes det som, gigantiskt och sååå mycket olika märken av en och samma produkt. Jag skulle köpa tandkräm och hade en hylla på 10 m med olika sorter, alltså va? Man förstår verkligen att allt handlar om att konsumera här, jag tycker vi svenskar handlar mycket, men då har jag inte sett det här. Efter Target hade Tom ringt om en byrå som han skulle köpa på deras "blocket". Så vi åkte och köpte en byrå och ett nattduksbord som hörde till. Detta var verkligen inte något jag behövde, hade en liten byrå och jag har ju bara 7 par strumpor men mig, haha. Dessutom har jag en jääättestor garderob med dörrar man skjuver igen. När vi åkte hem så fick Julie sitta inklämd i baksättet mellan byrån och allt annat, vi hade tagit Toms bil som är mycket mindre och därför fick vi fälla båda säterna. 
 
När vi kom hem väntade vi tills Abby kom och sen åkte jag och hon ut för att handla skor (jag lånar några av deras gamla flipp-flopps just nu). Det var 25 grader idag, vilket Julie tyckte vad kallt, hon hade på sig jeans och de skrattade när jag sa att detta är väldigt varmt i Sverige. Alla går i vartfall i flippflopps för det mesta, inomhus också, man tar av sig skorna om man känner för det. Såå jag skulle köpa flipp-flopp, men vi hittade inga och det blev en shoppingtur till ett ställe som liknar BeyondRetro i Sverige, fast som hade lite mer "vanliga" kläder, jag tyckte det var jättebra i vart fall! Hittade en klänning, en kjol, ett par shorts och en t-shirt, måste ha lätta kläder nu när det är så varmt! 
 
När vi kom hem åkte vi och åt på Taco Bell (hehe, jag och Abby ville det, Tom ville åka in till Kansas City). Jag sa att jag aldrig varit på andra snabbmatsrestauranger än McDonalds och Subway, och att jag gärna ville testa fler (mamma och pappa, de äter nyttigt, det är bara jag som får dem att äta så onyttigt, haha). Tacobell var i vart fall riktigt gott! Efter middagen där åkte vi till Toms bror som bodde en bit utanför Lee's Summit. Det var värsta grindarna för att komma in och allt var väldigt fint! Toms bror Tim (Tom och TIm, haha) och hans fru var snälla, väldigt roliga och intresserade av Sverige! Jag visade dem Lidköping på googlemaps och de frågade massor av frågor, t.ex. om vädret, när vi får köra bil, hur våra hus ser ut och hur landskapet ser ut m.m. När de såg skolans parkeringsplats skrattade de och sa typ "oj, där får det plats 5 bilar ju!" och "det är tvärtom här, den lilla parkeringsplatsen är skolan och skolan är parkeringsplatsen". Lyckades även med mitt första skämt på detta lilla besök (vi åt inget eller så, bara pratade och tittade på deras olika grejer i trädgården), och det kändes så himla kul, att jag lyckades skämta i ett annat språk och att de verkligen förstod! Det var ett jättetrevligt besök, de var jättesnälla, hoppas jag får träffa dem igen (which I will)!! Sedan åkte vi hem, där Lena och hennes pojkvän gjorde cupcakes. Såg lite på TV innan vi blev bjudna på dem. Nu har alla gått och lagt sig och det ska jag också göra nu! 
 
Everybody's at Taco Bell! Tom sa att jag skulle smaka lite av varje, så jag fick en valigt taco, en med mjukt skal och en burrito. Det var gott! 
 
Tims och hans frus (kommer inte ihåg namnet nu) hus, ett litet hus i trädgården och ett ännu mindre hus som hans fru har gjort (hon har även gjort det runt om). Tim och Tom på bilden.
 
De odlar zucchini, jordgubbar, gurka, olika sorters peppar och några till saker, verkligen så mysigt! Och deras trädgård är jättefin, med massor av blommor och växter överallt. Åkte förbi ett stort majsfält på vägen hit, hur nice?
Bild 2: Jag och Abby framför huset
Bild 3: Tom och jag i köket.
Bild 4: Julie och Tims fru. 
 
 Alla i köket. Utanför huset, man ser deras damm bortanför flaggan (såå amerikanskt, väldigt många har flaggor i trädgårdarna och på husen) och grinden där man åker in (Tom och hans bror hade något skämt varje gång så när vi ringde på så svarade han och:
Tom - Open up, I ain't got all day to sit here and wait! (med väääärldens bredaste dialekt)
Tim - Excuse me sir, do you have an appointment? 
Det var kul när man var där iaf, hehe. 
 
Nu ska jag sova, är jättetrött! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The eagle has landed!

Har landat och ligger i sängen med mjuka täcken och kuddar. Utanför är det fåglar eller grodor eller något som låter i alla fall! Är så otroligt trött nu, gick upp 5 imorse (svensk tid), och det är vad den är hemma just nu också. Men från och med nu är all tid och allt på amerikanska! Skriver om allt imorgon!

Somnar.

Somnar för sista gången detta året i min egen säng, vilket känns helt surrealistiskt och absurt. Rufus ligger vid fötterna och all packning ligger på skrivbordet. Godnatt!

femtonårs- och avskedskalas!

I onsdags var det kalas för bror min, men även lite avsked för mig, också så himla mysigt och bra. Sa hejdå till nästan hela släkten och några vänner också. Fick lite fina saker också, men de får jag visa en annan gång, här kommer några bilder!
 
Farmor och farfar, mamma och mormor. fina allihopa. <3
 
 Ellen och Adam, resten tänker jag inte namnge, haha. 
 
 Jag hade bakat cupcakes (första gången) och blev så otroligt glad när de blev såhär då jag egentligen inte alls brukar lyckas men bakning, hehe. De var förutom så fina väldigt goda (enligt mig)! Hittade inga flaggor att sätta i så jag och mami gjorde våra egna, med amerikanska och svenska flaggan på var sin sida, mycket finare att alla var personliga enligt mig. 
 
 Johannes och farmor + farfar
 
 
 
 

Hejdå-fika!

 
Lite bilder från i tisdags, då jag hade vänner här på hejdå-fika!
Jag och Agnes + Alice innan det hela, fick otroligt fin hjälp av de två med att fixa iordning allt! 
 
Elsa och Stina.
 
Nelly, Elin, Johanna, Hanna, Oscar, Gustav. 
 
 Moi, Johanna, Oscar, Gustav.
 
 Johannaaaa.
 
Det var så kul att ha alla där och bara prata med alla, när man knappt setts på hela sommaren. Det var drop in och jag hade satt tiden 15-18, men folk var där från 14-22 istället, så mycket bättre <3 
 

Ny flygtid.

Fick ny flygtid när flygbiljetterna kom, kommer åka ett tidigare plan från Chicago och då vara framme i Kansas City 18:30 istället för 21:15 som tidigare sagt! 2 dagar kvar nu, detta är helt konstigt?!??! 

American Embassy.

 
Klockan 08.00 den 8:onde juli var jag i Stockholm och stod i en 100 meter lång kö utanför den amerikanska ambassaden. Jag hade fyllt i och skrivit ut vad som skulle tas med, förutom kuvertet där passet och ditt nya visum ska skickas tillbaka i. Jag hade fått instruktioner av STS att beställa vad jag trodde var ett kuvert från posten. Väntade på att det skulle komma i brevlådan, men hade ju heeelt missuppfattat vad det handlade om. Så när jag stod där i kön trodde jag att de skulle ha mitt kuvert på ambassaden. Jag hade fått en streckkod och ett slags kvitto som jag misstänkte hade något att göra med saken, direkt när jag betalat på posten (köpte online) och jag hade skrivit ut det och tagit med mig det för säkerhets skull. Det visade sig vara en bra chansning. 
 
I kön frågade jag många andra, och alla hade med sig kuvert, några med 12 frimärken, andra med endast 1. Jag såg ingen som hade samma "kvitto" som jag. Blev informerad om att man var tvungen att ha med sig ett eget kuvert in, och som tur är hade jag världens snällaste pappa med mig som gick iväg för att köpa det någon kilometer bort medan jag stod kvar i kön. Han kom tlllbaka efter en halvtimme och då hade jag rört mig 2 meter framåt i kön. Efter 2 timmars köande var det äntligen (heh, var rätt nervös då) min tur att få gå in. 
 
Den stora byggnaden stod en bit in på det inhängnade området och när man skulle in fick man först gå fram till ett litet "hus" vid staketet (är medveten om att denna beskrivning inte gör verkligheten rättvisa) och där skulle man lämna in passet. Sedan stod de poliser innanför och bad en visa skosulorna (så man inte bar med sig bomber under skorna), innan man fick komma in och göra en vanlig flygplats-undersökning. Därefter fick man följa en gul linje(och senare en liten gång) upp till det stora huset. Jag hade förväntat mig större väntrum, stenväggar och tre diskar som vid en flygplansincheckning typ. Istället var det som ett väntrum som såg ut precis som ett hos tandläkaren eller vårdcentralen. Stolar i rader, en tv, flera små luckor och bås där man skulle gå fram och göra det man skulle och en allmänt väldigt avslappnad miljö. Fick ta en kölapp det första jag gjorde och satt sedan och pratade med en kompis från STS-lägret, Anna, som var precis innan mig. 
 
När det blev ens tur att gå fram med kölappen skulle man lämna in alla papper man hade med sig till en person i en lucka. Jag lämnade in allt utan post-kvittot, men la sedan in det mot slutet och sa något i stil med "jag har den här också, jag vet inte om det hjälper?" I vart fall så klippte hon ut "kvittot" och tejpa på kuvertet, och så var de klart! Kändes så otroligt skönt, det var kuvertet som flest hade gjort fel på, såg flera som fick nya instruktioner om hur de skulle göra. Själv satte jag mig och vänta på nästa upprop som var fingeravtrycken. Fick lämna avtryck av alla 10 fingrarna, gick snabbt och fick sätta mig igen. Nästa stopp var intervjun, som började med att jag fick ta om några fingeravtryck för det hade blivit något fel. Frågorna löd ungefär såhär:
 
- What are you going to do in America? (Vad ska du göra i Amerika?)
- How many years do you have left in school when you come back? (Hur många år har du kvar i skolan när du kommer hem?)
- Where in the US are you going? (Vart i USA ska du åka?)
- Have you gotten your host family yet? (Har du fått din värd-familj ännu?)
- Have you talked to them? (Har du pratat med dem?)
- Do they seem nice? (Verkar de snälla?)
 
Sedan fick jag tillbaka alla papper utom mitt pass, som kom 2 dagar senare med ett visum i kuvertet!
 
Mitt tips till er som ska till ambassaden någon gång är att fixa det där med kuvertet, fråga hellre flera gånger innan, det kunde jag gjort och sluppit viss stress. Och att komma i tid, de tar bara in folk på ambassaden fram till 11.00 eller om det är 11.30. När jag gick därifrån (10.45), var det lika lång kö som när jag kom. 
 
Det var mitt besök på amerikanska ambassaden.
  

natt.

 
 
Om en vecka ligger jag i en hotellrum och kan antagligen inte sova. Ska då strax gå upp för att stiga på ett plan som tar mig över Atlanten. Jisses. 
 
 
 

one week.

 
En vecka kvar tills jag sätter mig på det första flyget!!! Har idag kollat lite mer på skolbussar, skoltider och skolmat! Första chocken kom när jag upptäckte att jag kommer börja skolan 7.35 på morgonen. Kanske inte låter som så stor skillnad mot att börja 8.00, men det är det. Till skolan är det ca. 10 minuter med bil/buss och bussen går från min station vid 6.50 (verkar det som, är inte helt säker). Det betyder att jag måste gå upp vid kanske 6 på morgonen. Här i Sverige går jag upp vid 7.15 och cyklar de drygt 300 meterna på cirka 1 minut. Nåja, taggar ändå att åka i den gula skolbussen tidigt med alla andra elever!! Funderade även på om man kunde cykla någon dag, så man kan få lite motion, men känns inte som jag kommer vilja offra den sömnen för att sätta mig på cykeln och trampa iväg. 
 
Man äter alltså frukost tidigt (eller äter i skolan där det finns att köpa), sedan har man 5 lektioner innan lunch som börjar 11.13 och håller på till 12.43 eller något sånt (gotta love deras obsession med minuter, haha). Men man har inte så lång lunch, man äter i 3 olika omgångar, man får en tid då man ska äta. Jag hittade en meny med vad lunchen brukade bestå av, och kan meddela att pizza och cheeseburgare stod överst på listan. Inser hur mycket jag verkligen kommer gå upp i vikt?! Efter lunch har man två lektioner till och slutar sedan vid 14.28. 

Flygtider.

 
Igår fick jag reda på mina flygtider, vilket gör att det verkligen börjar kännas nära och mer verkligt. 
 
Min resa kommer börja redan den 26:e, vilket betyder att det nu bara är 9 dagar kvar tills jag lämnar Lidköping! However så kommer jag bara flyga upp till Stockholm den kvällen och sova över där, för att sedan kunna gå upp tidigt och åka med ett flyg till London ungefär klockan 8 på morgonen. Väl i London är det ca. 3 h väntan på nästa plan som tar mig till Chicago! Det är den längsta flygresan och tar ungefär 8,5 h. Väl i Chicago har jag drygt 5 timmars väntan innan den sista resan med flyg. (Det är väl dock bra eftersom jag måste gå igenom massa kontroller och när jag kommer in till USA, och av erfarenhet så bukar det vara lååånga köer.) Det sista flygplanet tar mig till Kansas City, där min värdfamilj kommer stå och vänta klockan 21.00 (lokal tid) på mig! 4 flygresor, cirkus 20 timmars resande i sträck. Lär ju vara otroligt lycklig men också helt slut, haha. 
 
Det som förövrigt är riktigt kul är att jag inte åker ensam på flygen Stockholm-London och London-Chicago. STS har gruppresor, så man har en personal från dem som åker med och hjälper till, men även så man åker med andra utbytesstudenter! Hittills vet jag bara två som ska åka med på samma flyg, en tjej från Stockholm och en från Frankrike (alla utbytesstudenter från hela Europa möts upp i London och åker på samma flyg över till USA). Jag tror det kommer vara superskoj att ha någon att prata med som är lika nervös, rädd, lycklig, pepp osv. som en själv! Sista resan kommer jag nog dock vara ensam, då alla ska åt olika håll från Chicago, men blir nog fett kul att åka ensam och bara sova eller något. Längtar fett mycket till 26:e nu, vill komma iväg! 
 
 

160713

 
 
Idag var jag i Alingsås och hälsade på farmor och farfar! Lärde mig laga riktiga svenska köttbullar, bakade amerikanska cookies, stekte plättar, låste upp min telefon (så jag kan använda den i USA) och träffade på en otroligt söt hundvalp på stan! På vägen hem mötte vi upp brorsan och hans kompis på tåget. De hade varit på Liseberg och vunnit stjärnvinster. Och som den bästa bror han är (oftast, host host) så gav han mig lite resegodis jag kan ha under min drygt 20 timmars resa. Trevligt!
 
 
 
 

Förberedelser.

 
 
 
Jag är en stor tidoptimist och jag är så glad att jag hittills har lyckats få så mycket gjort inför resan, här är en liten checklista på vad som är gjort/ska göras:
 
- fixa visum - √
- köpa väska - √ (gjordes idag)
- växla lite USD att ha med - √
- gjort iordning med min telefon och simkort - ska bryta bindningen imorgon och måste även rensa telefonen på bilder och appar.
- skriva packningslista - kommer ske inom snar framtid
- eventuellt köpa ny kamera, en kompakt systemkamera - får se hur det blir.
- köpa adapter - √
+ 100 saker till jag inte kommer på just nu 
 
Okej, det kanske inte låter som så avancerade saker alls, och det är det inte. Men när man vet att man måste göra det är det som att det tar så mycket längre tid, i alla fall för mig, för jag blir så noggrann. Jag satt lääänge och jämförde adaptrar med varandra och kollade om de funkade till ojordat/jordat, mer volt (så man kan ha fördelningsdosa) osv. Samma med väska, jämförde två väskor och fick tillslut tvinga mig till att bestämma mig. Så det tar tid. Mina dagar fylls förutom förberedelser av bak och matlagning till avskedskalaset, rensning och fixning i våra land (där jag odlar sallad, zucchini och rädisor bland annat) och så hejdåmöten med vänner. Därför blir det även sena kvällar. Idag blev jag klar med cupcake-bak vid 23.00 och imorgon ska jag till farmor och farfar och lära mig baka riktiga köttbullar á la farmor! Puss o kram

Tidigare avresedatum.

När mitt avresedatum skulle bestämmas började det med att jag fick reda på att man vanligtvis kom 5-10 dagar innan skolan började, eller, om värdfamiljen ville så kunde det bli tidigare. Jag ville helst åka så tidigt som möjligt, men visste inte hur lång tid det skulle ta med mitt visum. Jag och min familj kom då överens om att runt den 1:a augusti var ett bra datum. Då var det säkert att jag skulle fått mitt visum också. (Har fått hem mitt visum nu!)
 
Jag kontaktade STS för att få reda på flygdatum och resetid, då min värdmamma undrade det. STS skrev att de bara var personer som skulle på förläger i New York som skulle åka den 1:a, men att det fanns en gruppavfärd lördagen efter, den 3:dje som jag kunde åka med. Jag tyckte detta lät bra, men ville veta om det gick något tidigare. Fick svaret att ja, den 27:de juli, en lördag tidigare, går det en avresa. 
 
Min värdfamilj fick ta beslutet, och de hade en sak den 3:dje, så de ville att jag skulle åka den 27:de. Vilket betyder att jag gick från att åka i augusti som kändes som en eeevighet fram, till att åka i denna månad, om bara ett par veckor. Pepp. 

14 days.

14 dagar. 2 himla korta veckor. Det är så lång tid jag har kvar i Sverige. Har fortfarande inte riktigt fattat att jag inte ska börja skolan med alla andra på De la Gardie den 20:onde augusti. 
 
Två veckor sen när vi allihopa träffades för sista gången på ett tag.

Lista inför året.

Vilket land ska du åka till? 
USA
 
Vilken organisation reser du med?
Jag åker med STS och i USA är det PAX jag har som organisation. 
 
 

Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?

Jag har ju redan fått placering och tror jag hamnat helt rätt! Jag hade aldrig någon delstat jag ville till sådär extra, men jag ville däremot inte hamna i Alaska. Dels på grund av vädret, men mest för att det ligger så off från resten av USA. Därför ville jag heller inte få placering på Hawaii.

Vad gäller familj ville jag innan jag fick familj helst ha syskon i min ålder, och det fick jag! 

 

Har du fått familj eller gjort stat / region-val?


Jupp, jag har fått familj. De bor i Lee's Summit i Missouri. Staden har knappt 100000 invånare och ligger utanför den större staden Kansas City. Det är en mamma, pappa, två systrar (de har två barn som flyttat ut också) och en hund som heter Hank.

Jag gjorde aldrig delstatsval, det var något jag tänkt att jag skulle göra, men så tänkte jag om. Alltså det är roligare om det blir en överraskning, den bästa tänkbara familjen och ett ställe du aldrig någonsin skulle besökt annars. Alla de "coola" delstaterna kan man ju åka och turista i ändå. 

 

 

 Kommer du åka på något förberedelseläger?


Jag var på ett på Stenungsön med ca 100 andra STS:are. Det var så roligt, önskar bara att man fått mer tid att umgås! Annars har jag inget annat förberedelseläger. 

 

 Vad ser du mest fram emot?


Upplevelsen att bo i en helt ny familj som blir som ens andra familj, lära mig prata bättre engelska, frågor och fördomar jag kommer få höra om Sverige (typ om isbjörnar och ABBA eller så), nya vänner, testa nya sporter, thanksgiving, den schoolspriten som finns, halloween osv. Listan kan göras lång!

 

 

Vad fruktar du mest?

Borde kanske säga "att gå upp 20 kg i vikt, ohh noooo", och klart jag är lite rädd för det, men inte så att jag fruktar det något fruktansvärt. hehe. Fruktar att jag ska längta hem, att mina värdföräldrar eller syskon och jag inte kommer komma överens eller att det skulle hända något med mina nära och kära här hemma.

 

Vill du prova någon ny sport?

Jajaja, självklart! Vill prova softball, volleyboll (okej inte helt ny, gick ett tag), gymnastik eller dans, simning, lacrosse och kanske basket. Finns säkert fler jag inte kommer på nu.

 

Vad kommer du sakna mest?

Jag tror jag kommer sakna språket, att den första tiden inte kunna uttrycka sig med sån precision man skulle vilja. Jag kommer även sakna min familj, släkt, vänner, mitt rum, min klass och marabou + knäckebröd. Det är tur att man kan skicka sånt med paket (hehe, till alla er som känner att ni vill supporta mig). Kommer nog sakna lite mer av det svenska köket!

 

 

 I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen? 


Som det ser ut nu så ska jag inte det. Men man ska aldrig säga aldrig.

 

Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:

Alltså vet ju inte alla fina ställen man borde besöka, men av dem jag kommer på skulle jag vilja besöka Grand Canyon (Arizona), Kalifornia/Florida/Hawaii vid en strand så jag kan lära min surfa och Las Vegas pga, det ser så himla annorlunda och häftigt ut! 

 

Tror du att det kommer att bli ett bra år?

Det är omöjligt att veta nu. Jag kommer uppleva något som sedan kommer påverka hela mitt liv. Men ja, jag tror ändå att året kommer bli bra. Det blir vad man gör de till!


Visa approved!

 
Fick mitt visum godkänt på Amerikanska Ambassaden igår, ska berätta mer om det men nu ska jag sova! Fast måste länka lite bra nattmusik först <3
 

25 days.

 
 
25 dagar alltså. Tagg. 

Avskedsparty.

 
Agnes, Ellen, Alice, Sara, jag, Johanna, Hanna.
 
I söndags (den 30:onde juni), var jar jag inbjuden på hejdåkalas hemma hos Agnes. Vi samlades hela vårt gäng, allihopa, för sista gången på ett helt år. Näst intill iallafall. Vi drack välkomstdrink ute i trädgården och blev sedan överraskade när vi kom in och alla hade fixat iordning jättefint! Vi åt mat, tårta, såg på gamla kort och filmer från alla år och pratade. Mest av allt hade vi roligt och skrattade.  
 
Jag mår så bra med dessa tjejer. Man behöver verkligen aldrig tänka på hur man ser ut eller vad man säger, allting är bara så avslappnat mellan oss. Vi är alla ganska olika men vi kompletterar varandra, och det är så himla bra med oss. Jag har känt Alice, Agnes och Sara i 10 år. Johanna, Ellen och Hanna har jag kännt i 4 år. Jag är så glad att vi träffade på dem som små fjortisar i 7:an, att vi började hänga med varandra. Vi har blivit lite som systrar nu känns det som. Vi har så många minnen och så många saker att göra framför oss när jag och Sara kommer tillbaka. Jag älskar er alla, mina bästa vänner <3
 
 
 
 
 
 

One month.

Idag är det en månad kvar tills jag lämnar lilla Lidköping (och hela Sverige, hehe) för ett år i USA. Jag kan fortfarande inte greppa att jag verkligen ska åka. Det är inte möjligt att det jag velat så himla många år nu verkligen ska hända på riktigt! Jag kommer bo en bit bort. 7300 km ungefär. 730 mil. På andra sidan av ett hav. 
Just nu är jag bara så lycklig över allt, det är sommar och allt är bra, tralalala!