sånger#1

 
Låtar som jag gillar just nu. 

Hallå

Nu blev det lite som det blev igen. Ugh, har ju bilder från dansen och borde väl berätta lite om min helg. Som var förförra helgen, sen var det en helg till och nu är det onsdag kväll. Idag är det Toms födelsedag, han blir 49. Vi var ute och åt nu på kvällen och nu ska jag duscha och gå och lägga mig. 
Vi har skaffat kycklingar! 3 små ulliga och söta (kommer snart bli fjädriga och stora) som heter Hazelbird, Eve och Rosie/Rose. De är så goa, och jag ska lägga upp lite bilder på dem nu när de är små och söta. 
Nu ska jag läsa lite medans jag väntar på att Abby ska ha duschat klart. Adios amigos

courtwarming week

Trött bild från i helgen när jag åt gröt. 
 
Ny vecka, och denna veckan är det Courtwarming-vecka, eller spririt-week som det heter. Denna veckan är som homecoming i höstas, fast istället för att fira fotbollen så är det basketbollens tur! Det är olika klä-ut-sig-teman varje dag på skolan och på torsdag har vi pepp-esembly (alla samlas i gympasalen och har skol-anda i några timmar). Teman för denna vecka är: 
Måndag: Get-up-and-go, hade på mig morgonrock denna dagen, haha. Folk har pyjamas och struntar i att fixa håret alls. 
Tisdag: Band-t-shirt. Man ska ha någon konserttröja på sig, men det hade inte jag, så var inte med på detta. 
Onsdag: 50-tals-tema, så lite grease typ. Får se vad jag tar på mig. 
Torsdag: Svarta-kläder-dag, alla bär all black denna dag och så har vi pepp inför basketboll-matchen! 
 
På fredag är vi lediga och då är det alla hjärtans dag också, vilket är lite större här än hemma! Men skriver mer om det senare i veckan, nu ska jag skriva klart en jobbansökan (för i sommar) och sedan titta på konståkningens paråkning i vinter OS! Puss och kram!

Snödag

Här i USA har de en grej som jag som svensk tycker är lite lustigt. Snödagar, eller snow days då. Det är som det låter, en dag med snö (eller is/slask) och då är det för farligt för bussarna att åka till skolan = ingen behöver gå till skolan. Ett annat skäl är om det är för kallt för att stå ute och vänta på bussen. Kan tillägga att de inte byter till vinterdäck utan har "all-year"-däck här i Missouri, så det kanska är en del till att det blir farligare att åka på vägarna. Men alltså haha, vi pratar ca, 2 cm snö och det är "otroligt farligt för mitt barn", eller "jag är innesnöad i mitt kvarter och kan inte ta mig ut". 
 
I måndags var det snödag, och det blev precis klart att tisdagen också är ledig, då det ska bli snöstorm här nu, den startar inatt och ska pågå till tordag eller så. Det ska kanska till och med komma 20 cm! Då (idag, dagen innan) blir mataffärerna helt packade så alla kan bunkra upp för denna svåra och hårda tid. Antagligen kommer jag inte ha skola på hela veckan, eventuellt fredag pratas det om, men gå till skolan på en fredag är ju bara mysigt, så detta är som ett vinterlov nummer 2. Alla klasser utom seniors måste addera snödagar till slutet av terminen, och får gå längre, men inte seniors inte! 
 
Jag är säker på att det är olika från stat till stat, om man bor i Michigan eller en nordligare stat är de mer toleranta och får inte samma panik, och ju sydligare man kommer så blir det hetsigare runt snön och när det kommer "slå till". Jag pratade med en kompis som bott i Texas och har all familj där, och haha, där är de ren kaos om det kommer mer är 1 cm snö. INGEN kör på gatorna, folk bunkrar upp i sina hem och går inte ut, vid sidan av vägarna är det bara bilolycka efter bilolycka, hen beskrev det som att kliva in i en zombie-epokalyptisk värld, där full panik råder. Får konstiga blickar när jag säger att jag gått till skolan med snö upp till knäna vissa gånger, och att enda gången en skola blev avstängd var när en del av skolans tak föll in. 
 
Personen som bestämmer när vi ska ha snödag är en så himla kul kille, han sitter på twitter och svarar så många high-school-elevers frågor, och bara är allmänt skön. Folk försöker erbjuda honom grejer mot att han stänger skolan, och han har alltid så himla bra come-backs, och han postar bilder på han och hans hund som kör bil ihop, och ja, haha, vill också kunna ha så kul på mitt jobb i framtiden, haha. 
 
Att tillägga är att det faktiskt är ganska kallt här i Missouri nu, neråt -20°C på nätterna och runt -8° på dagarna, och det är olika skillnader i hur bra vägarna är beroende på vart man bor. Just det, en annan bra grej, om 1 skola i distriktet måste stänga, måste alla hålla stängt! Så nu ska jag ha myskväll med mam och sis och se tv-serier (parenthood!!), och senare kommer Tom hem efter sin 4-dagars trip till Las Vegas med kompisar!