Kommande månader

Bild innan avfärd, en solig septembereftermiddag i Wisconsin. 
 

Nu är det bestämt, efter trubbel med att stanna kvar efter skolan slutat, har jag fått mitt hemresedatum. Det är ju 5-10 dagar efter skolan som man ska åka hem enligt mina organisationer, men min familj kommer komma hit, och sedan lyckades vi göra ett undantag så att jag får någon vecka på mig att säga hejdå till alla och bara träffa vänner! Har gjort min fredag extra bra nu när jag fått reda på det + att jag höll mitt engelska tal, känns så skönt att ha det gjort. Nu är det bara conference imorgon och sen är allt lugnt. 
 
Kan ju avslöja lite roliga saker som kommer hända (tror inte jag pratat om det i alla fall annars får ni höra det igen), så här är lite grejer som händer inom de närmsta månaderna: 
 
Super Bowl Sunday - På söndag är den stora finalen mellan broncos och seahawks, kommer ha tvsittarkväll med roliga personer.
Theatre lock-in and skating - Skridskoåkning med teaterdepartmentet i skolan, sedan är det övernattning i skolan i teater och kör-delarna, kommer bli massa roligt folk och bli mysigt!  
Valentine's Day - Kommer nog gå och se en film eller något med alla vänner som inte ska gå på någon dejt hah.
Courtwarming - Vet inte om jag ska gå, men just nu tror jag det verkar som det. Det kommer bli grymt om det blir av. 
President's Day - Presidentens dag firas med ingen skola!
Mammis födelsedag! 
Lorde-konsert - ! Ska se Lorde och dansa till Royals! Om ni inte har lyssnat mycket på hennes album bör ni spana in det förresten. 
Mexico - Om en dryg månad är det springbreak, och då drar familjen iväg till en liten ö utanför Cancun för att bo strax intill en strand och bara badabadabada!
Florida - Blev alldeles nyss inbjuden av en kompis att åka med hennes familj till Florida, där ska vi gå på Disney-world, Harry Potter-värld och alla de där funparksen :) 
 
Börjar förstå hur snabbt allt går, och kan inte förstå att det nu har snart gått 200 dagar här i USA, det går för fort!!

planer för la weekend!

En till fin selfie (väldigt seriös) från datorn, det kommer komma bilder eventuellt när jag har tid. 
 
Idag är det torsdag och jag gjorde community service på Haselgrowth elementary (åk 1-6). Det pågick mellan 3.30-5.30, och går ut på att vara med barnen efter skolan tills deras föräldrar kommer och hämtar dem. Det är jätteroligt att vara med barnen och gruppen av oss ungdomar som hjälper till. Var där även förra veckan. Det är ett par, Seth och Maddie, som också är juniors som går med oss, och 2 andra killar som hänger mer för sig själva. Imorgon är det fredag, min sista morgonträning, känns underbart att inte behöva komma dit varje morgon och sen halvsova fram tills 4:dje timmen. Ska dessutom ha ett test i Algebra 2, quiz i Government och IOP (muntligt tal) i Engelska. Ugh, måste bara få klart talet nu. Imorgon kväll blir det nog pasta-party med simtjejorna!
 
På lördag blir det swim-conference hela dagen ingefär, jag simmar i 4 event och det ska bli kul, det är ju nu allt gäller liksom. Och på kvällen ska jag bara gå och lägga mig och fira att ha superlång sovmorgon och nästan inga läxor! 
 
På söndag smäller det klockan 5.30 eller vad det nu är, för då är det SuperBowl-Sunday, och i minusgrader ska Denvers Broncos möta Seahawks från Seattle. Ska förmodligen spendera kvällen med mina vänner hemma hos Brenner och titta på hela showen, är ju en helamerikansk upplevelse! 
 
Kort och gott, är bokad för helgen! Och imorgon ska jag välja hemresedatum, men det är nog klart redan nu tror jag, inte helt säker dock. 

sports @ LSN

På lördag har jag min sista simtävling, och jag är så glad att det är över! Inte för att jag inte tyckt om det, men för det har varit uppgång klockan 4.10, ca de 3 sista veckorna, måndag till fredag. Så jag känner mig utmattad, och att gå upp så tidigt har väl blivit en vana, men det har också att vara konstant trött blivit, och att få sova till 6 (vanlig uppgång), känns som lyx. 
 
Jag har snart avslutat min andra skolsport här under mitt år, och vintersäsongen är snart över. Vårsporter för tjejer är Lacrosse och track (and field, fast de säger dem aldrig), och jag har efter lite tänkande bestämt mig för att strunta i en vårsport. När jag skulle åka hit fick jag hela tiden rådet att gå med i en klubb/sport/aktivitet, och det rekomenderar jag er alla som ska åka i framtiden att göra! Man är social och träffar nya människor, upplever riktig high school-laganda med coacher som håller djupa tal inför laget, rör på sig och behåller hälsan, går inte hem efter skolan och bara sätter sig, gör massa grejer med laget utanför träningar osv. Man passar ju inte med alla människor som man kommer träffa under sitt utbytesår, men desto fler man träffar, ju snabbare kan man hitta de människorna som man tycker verkar kul att hänga med. 
 
Ända sen jag började Lee's Summit North så har jag varit involverad i en skolaktivitet. Jag har tagit bussen hem 1 gång, och Abby har kört hem mig ca. 5-10 gånger direkt efter skolan. Jag började tennislaget till och med 2 dagar innan själva skolan började. Spelade åtminstone 2 h/dag. Gjorde audition för Shrek och kom med, vilket betydde både Shrek och tennis tills tennis var över i början av oktober. Shrek-rehearsal nästan 3 h/dag (myyycket väntan) + danskoreografi på helger. Under vår sista vecka med träning gick jag på try-outs för basket och kom med i freshman-laget, där spelade jag i nästan 2 veckor, tills jag såg att det var simningsuttagningar snart och det nog skulle vara bättre för mig. När Shrek slutade började simträningen, och den har hållt på tills nu, på helger och lov. 
Alla dessa aktiviteter har gett mig vänner, men jag känner att jag vill ha tid att göra grejer med vänner jag har utanför sporterna + att jag är trött på att behöva gå upp tidigt och spendera helger på tävlingar.
 
Lee's Summit North är känd som en bra skola och alla aktiviter är så utvecklade, både sporter, musik, teater osv. och detta gör att det är lite mer seriöst att gå med i en sport här, än om man t.ex. hamnade i en liten skola på 50 elever. Det är i alla fall 5 personer i varje sport jag varit med i som hoppas på att få fullt ekonomiskt stöd på college pga sin sport, och då är man rättganskaväldigt bra. Jag har lyckats vara med på varsity (högsta divisionen) i båda sporter. Egentligen skulle jag simma nästa vecka också och vara med i Varsity-conference (sista tävlingen, innan man tävlar mot alla i delstaten om man har tillräckligt bra tider), men jag bad om att få simma i Junior Varsity och simma fler event. 
 
Så (för att sammanfatta hela inlägget i bara några rader, hehe) nu går går simningen mot sitt slut och jag börjar bli redo på något nytt, inte en sport, men något mindre tidskrävande, såsom Spanish Club, French Club, eller en annan klubb som bara möts lite ibland. Och om inte det, så ska jag bara njuta av all tid jag har här, ta vara på dagen och allt sånt där. 
Carpe diem! 
Hank är bäst att hänga med när man vill carpe lite diem.
 
 

trött

Är förkyld, bestämmer hemresedatum och har simträning precis hela tiden. Känner mig trött. Men så finns det alltid så bra saker som händer samtidigt, som lock-in i en idrottsarena (med bad och så) i lördags, Lorde-biljetter bokade till i Mars och Mexico-resa över Springbreak. Livet är liksom inte mörkt på något sätt. Just nu vill jag bara två saker, 1. bli frisk 2. få tiden här att gå långsammare. och sen vill jag ha min muntliga presentation gjord, heh. 
 

sova över, konsert, plaza

Simningstjejer från sleepovern. De hade flera katter, men jag kände inget. Detta är från förra året, någon gång i November. 
Julkonsert med kören. Sedan hade Julie och Tom en fri hotellnatt i Kansas City, så jag, Julie och Abby sov där en natt. Abby hade pojkvän med och jag tog med Brenner, sen åkte de hem efter vi gått runt där. 
Mer sleepover. 
 Brenner och fina lampor som de har uppe under jul. Ser väldigt coolt ut. 
 
Idag är det lördag, jag ska shoppa med Lauren (hon ska shoppa och jag är smakråd) och sedan ska jag på en lock-in inatt med Bens kyrka. Den är i legacy park, och det man gör är att vara uppe hela natten i denna inomhusarena som har pooler med rutchkanor (stavning), fotbollsplaner, basketplaner, racketbollplan, + alla möjliga olika aktiviteter. Pågår från 10 på kvällen till 6 på morgonen och det kommer bli grymt. Har dock en liten förkyldning på G, så hoppas att jag inte ska bli värre. Nu är Lauren utanför, hej! 

M[ndagMorgon

H'r sitter jag och har inget att g;ra p[ min englelska lektion, s[ jag lyssnar p[ Frozen soundtrack. Nu har jag sett filmen 3 ggr p[ bio och senaste g[ngen fick jag h[lla mig fr[n att sjunga med a alla l[tarna. V'ntar p[ att man ska kunna k;pa den. Jag och Abby lyssnar p[ l[tarna i bilen varje dag och ja, ska inte tjata mer om den. Men se den om ni har chansen! "lskar att m[nga grejer 'r tagna fr[n Norden osv. 
 
Denna m[ndagsmorgon gick jag upp vid 4 och [kte till simningstr'ning, l'mnade simhallen vid 7, k;pte chai latte med sim-tjejer p[ v'g till skolan. S] k'nns som jag varit uppe i evigheter fast det bara ]r 3dje timmen h'r. 2 till, sen 'r det lunch. O och jag kanske har hittat min prom-kl'nning!!

Christmas Eve #2

Julie fick en datormusmatta med olika bilder av Hank på. Jag hade lockigt hår och röd julklänning. 
Julkort med Hank (och Julie). Vi eldade i brasan (vill ha en stor eldstad i mitt hus någon dag, inte en sån tipptopp design, utan en som faktiskt ser ut att kunna användas) och det var mysigt. Så började det snö samtidigt. Man kan se våra julstrumpor också, Sean är grön, Lena är röd, jag var brun och Abby vit. 
Lena efter presentöppningen, Hank fick ett hemmagjort tuggben som jag gjort av gamla t-shirtar. Han öppnade paketet själv och det var så kul att se honom göra det. Tuggbenet är nu hans favvo-leksak och halvt söndertuggat. 
Abby med en julklapp som låg i strumpan, Starbucks cup (detta var visst från juldagen) och Julie framför granen. 
Hanky och en leksak han åt på 2 timmar, Julie o Sean och så me. Haha, skulle egentligen inte blogga denna bild, men äh. 
 
pusshej

Christmas Eve 12/24/13

Nu var det ju ett tag sen det var julafton, men förde över lite bilder och tänkte även berätta vad som hände denna dag. Det började med en lååång sovmorgon, nej, för det var ju en tisdag och det betyder simning! Så jag var uppe vid 4, kom hem vid 8.30 efter träningen och åt då frukost. Sedan låg jag i sängen och vilade tills klockan blev mycket och jag gjorde mig i ordning för restaurangen vi skulle gå på. Det är många människors tradition här att gå ut och äta på julaftons afton, vi hade gjort reservering på en mysig restaurang som Julie, Tom, Abby, Lena, Sean och jag åkte till. De hade dock bara bokat för 5 (hade ju inte tänkt att de skulle ha ett till barn när de reserverade) men det löste sig. Vi åt god mat, jag och Abby delade på en musselrätt och en laxrätt, mmm.. Sen åkte vi hem (restaurangen var i Kansas City) och öppnade paket. Deras tradition är att på julafton öppnar man barnens paket och på juldagen är det föräldrarnas + "tomten" (de man får i julstrumpan). Så vi öppnade en hel del paket fastän de inte var juldagen än. Nu blir de bilder. 
Fin julbelysning i staden. 
Abby hade en jättefin klänning, vill också ha en sån randig fin.
Musslor <3
Och så åt vi god efterrätt! 
Det var ganska kallt men ingen snö inne i stan.
Alla hade på sig Julies olika kappor, haha, hon har så många fina! Abby hade en svart trench, Lena en jättefin vit, Julie sin favorit mustard/senapsgula och jag bar en väldigt ullig och fin 70-talskappa. Alltså supervarm och ni kanske tycker den ser löjlig ut, men alltså ni vet ingenting om allt. pfft. 
Stelt kort framför granen, Sean på sin telefon och så granen i helhet, för första gången på typ 10 år eller något så hade de en riktig gran! pusshej.

8/1/14

Hiiiiiiiii
Nu sitter jag och har BEST (=vi g;r ingenting). Andra semester har b;rjat och jag fick precis mina betyg f;r f;rsta semester. De ser ut s[h'r;
 
American History: A-
Stagecraft: A
IB English: B-
Concert Choir: A
General Psychology: A-
Algebra II: A
 
Jag 'r n;jd och k'nner mig inte stressad. Jag ;nskar skolan alltid kunde vara s[. Nu 'r det snart dags f;r matte innan vi slutar och jag har simtr'ning. Ig[r hade vi t'vling och jag fick simma br;stsim som jag velat s[ l'nge! Jag kom f;rst i mitt heat, 100 yard br;stsim (n'stan l[ngsammaste heatet) och 3:a i 50 free ([terigen, l[ngsamt heat). S[ var det seniornight, s[ f;r'ldrarna fick g[ med seniorsen och de blev uppropade och de ber'ttade saker om en framf;r hela publiken. Abby och Julie gick med mig, sedan [kte Abby hem och Julie v'ntade tills jag var klar. F;rsta skoldagen ;ver och idag 'r andra. 2 kvar tills helg. 

18 år - 6576 dagar

Nu är det 30 minuter kvar av min födelsedag, jag har 9 procent batteri kvar och imorgon börjar skolan. Så, jag ska lägga mig och sova. Men ville bara skriva något när det ändå är min födelsedag (inte det längre i Sverige då men).  Jag är myndig woho. Händer ju inte så mycket här i USA, men när jag kommer hem kan jag ta körkort!! Och så kan jag rösta i September! Och ja, allt möjligt. 
Har haft en fantastisk födelsedag, (7%) vaknade och fick lite paket. Fick god frukost lagad. Sedan tog jag en dusch och gjorde iordning mig för att åka iväg på dagsbio, såg "Saving Mr. Banks" och den var bra, fast ganska sorglig på slutet. - Har aldrig sett så mycket bio som här. - Efter det gick vi lite i affärer och tittade. Åkte hem och såg ett avsnitt av parenthood (bara 12 avsnitt tills vi sett klart allt!) och sedan åkte jag och Julie och hämtade Hank som varit och klippt sig hela dagen. Luktade som en ängel och var så glad när vi kom och hämtade honom, och så var han så glad och stolt när vi sa att han såg så fin ut, haha. 
På kvällen åkte vi och åt på La Fuente, en restaurang med mexikansk mat. Och så hade Tom pratat med dem så de kom och sjöng för mig med dessert och satte på mig en stor mexikansk hatt, och alla vände sig om och tittade, haha, var rätt festligt! Vi åt, de sa alla något de tyckte var så bra med mig (de sa så fina saker och haha, vill skratta och gråta) åkte hem och där blåste jag ut ljusen på en annan tårta, men kunde typ inte äta. Så såg vi ett till avsnitt av parenthood och pratade. 
Och nu ska jag sova (4%), så godnatt. puss. 
 
Och tack för alla gratualtioner, blev så glad för massor av fina hälsningar överallt! :)
 
bilder från julafton när jag pratade med släkt på skype! <3

två bilder

Bild från nyår, spelade left-right-center, lite poker och Just dance. 
Mellandagarna, åkte till en antik-affär och hittade alla möjliga fina saker, Julie köpte en gammal byrå, jag och Abby köpte lite tärningar och lite småsaker. 
 
 
 

2013-lista


Blandar inlägget med bilder från julen och lite allt möjligt, från mobilen, så dålig kvalitée, okok. 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Det första jag tänker på är ju såklart att åka iväg som utbytesstudent till USA. Sedan åkte jag i luftballong, åkte Vasaloppet, gick med i ett simlag och deltog i en highschool-musikal. 

Hur har ditt 2013 varit?

Ett väldigt bra år med nya vänner, ny familj, nya upplevelser och så. (låter så klyschigt)

 Hank<3

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

26 + 27 juli allra mest, och flera andra datum. 

Vad är din största framgång 2013?

Vuxit som människa, fått mer perspektiv på hur olika människor ser olika saker. Varit med utåtriktad och social. 

 Simtävling + juleljus i Kansas City @theplaza

Bästa köpet?

 Mina boots som jag köpta på Black Friday. Ska visa!

Vad spenderade du mest pengar på?

Utbytesåret, utan tvekan. 

 Plowking som julgransdekoration. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

När jag blev accepterad till utbytesåret, fick placering, åkte över mållinjen i Vasan, när jag landade på Kansas City flygplats och såg min nya familj för första gången, när jag vann min första tennismatch, när jag lärde mig laga köttbullar hos farmor, när jag började bli behandlad som en i familjen, ja, en del roligt!

Och ledsen?

Allt skolarbete innan jag åkte som kändes som det avgjorde hela ens framtid där och då. Visste ju inte ens vad jag ville göra den kommande helgen.

 Jul med släkten, jag och fina värdmamma Julie.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?

Daft Punk – Get Lucky - Radio EditFergie – A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)Tech N9ne – DysfunctionalArctic Monkeys – Do I Wanna Know?Lorde – RoyalsKlangkarussell – Sonnentanz - Original VersionHåkan Hellström – Det kommer aldrig va över för migHåkan Hellström – ValborgJustin Timberlake – MirrorsMacklemore & Ryan Lewis – Thrift Shop - feat. Wanz, och kanske några fler, men stoppar nu. 

Favorit TV-serier?

Parenthood, Once Upon a Time, Vampire Diaries, Girls. 

Bra böcker du läst?

The Road, Into the Wild. 2014 ska bli året då jag börjar läsa mer. 

 Hanky den ståtlige. 

Bra filmer du sett?

Frozen<3, The Great Gatsby, American Hustle, Goodfellas, Catching Fire. 

Vem har du umgåtts med mest?

 Min syster Abby, vänner + familjen i Sverige innan jag åkte, "the group", värdfamiljen.

Vart reste du under 2013?

Olika skidställen i Sverige, USA, pretty sure att jag var i London, UK också. 

 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?

 Vill ha min familj och mina vänner här i USA istället, vill inte åka hem och lämna allt här. 

Vad gjorde du på din födelsedag?

Mamma o pappa var på skidresa, tror jag firade med bror och mormor, och så kom några av tjejerna förbi och sa grattis. Tror inte jag gjorde så mycket. 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?

 Att jag tagit vara lite mer på livet innan USA, allt var bara som en nedräkning.

 

Vem saknade du?

 Familj, vänner, Rufus, etc.

De bästa nya människorna du träffade?

Min andra familj<3, mina närmaste vänner här. 

Poolen en fredagsmorgon, i affär en fredagseftermiddag. 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?

 Ta vara på varje dag, var inte ledsen över att lämna allt, var sak har sin tid. Sätt upp nya mål att sträva emot!