27 april. på lägret.

 
 
Ligger nu i en säng i ett litet rum med 4 människor jag aldrig träffat tidigare. Rummet är heltblått med två våningssängar + en enkelsäng där jag ligger och det är verkligen litet. Kom hit vid halv sju, åt middag, gick till föreläsningslokalen (som är en kyrka) där alla ledare presentera sig själva och lite om sina år som utbytesstudenter. Det var sjukt kul men jag var väldigt trött och satt typ längst bak så fick ont i nacken av att sträcka mig när jag försökte se. Vi är alltså över 100 STS:are här och utav dem ska väl 95% till USA. Dock är det en i mitt rum som ska till Japan vilket är grymt coolt! Sen ska en till Kanada också vilket är nice. 
 
Efter föreläsningen var det typ mingel, te och kvällsmacka och det kändes mysigt, även fast ledarna kunde typ fixat lite mer så man blandades lite. Fick prata med flera människor om vart de skulle åka och om deras liv och blev så glad över hur många underbara människor det verkar finnas! Känns som att alla är så sociala och har bra åsikter och vill saker med sina liv. Majoriteten är tjejer (typ 90%) men de finns killar också. Nu ska jag sovaaaaaa...
 
P.s. Imorgon ska vi lyssna på den amerikanska STS-bossen typ. Taggad på att höra hur allt fungerar osv. Blir bra träning på att förstå också! 
 
P.s. 2. Är så glad över att jag har hamnat i en stad med över 100 personer typ, idag berättade några om sina år där skolan (4 årskurser) bestod av 20 personer och jag vet att man ska uppleva nytt och därför vill jag ha något större. Har ju bott i småstäder hela mitt liv! I alla fall är jag så lycklig just nu, fast så himla synd att skolan sabbar hela min glädje. Meeeeen, nu tänker vi inte på det. 

Ute i god tid osv.

Nu går alltså tåget om ca. 20 minuter och jag står med en halvklar packning i mitt rum utan att ha gjort något alls. Skulle skynda mig men så var jag på Åhléns och träffa en som jobba där och han var så himla snäll och go så jag blev liksom kvar där lite för länge för att han va så snäll. Så nu har jag panik och vad gör jag då? Bloggar. Kanske inte de smartaste.
 
Men vad gör de ikväll kommer jag träffa massa nya människor! (om jag hinner med tåget då, heh)
 

STS-läger

 
Efter skolan idag har jag 1000 saker att göra på två timmar men sedan ska jag äntligen sätta mig på tåget och rulla mot Göteborg för att bli upphämtad av människor med gula STS-skyltar och jackor. Jag kommer spendera helgen på Stengungsön, som ligger någon timme utanför Göteborg. Tyvärr måste jag nog ta med lite plugg och så för att bli klar med två inlämningar. Surt. Men tror ändå de kommer blir fett, fast vi inte kommer tälta! Kommer träffa massa andra människor som vill samma sak, leva i ett annat land. Ser framför mig hur vi sitter runt en lägereld, grillar marshmallows och pratar om allt vi vill göra under året. Haha, lovar, de kommer regna och vi kommer sitta med varsin korv med bröd i handen och vara osociala. Fast nej. Det kommer vara bra.  

sommarminnen

 
 
Två bilder från sommaren 2011 när jag tillbringade en vecka i en stuga strax utanför Ängelholm. Det var en kompis stuga och jag fick följa med, vilket var hur nice som helst. Det låg jättenära till havet och det var kanonväder varje dag. Vi åkte longboard, tjuvbadade i grannens pool och gick på någon loppis där jag köpte Da Vincikoden och Änglar och demoner för 10 kr. Åkte även bak på en röd vespa, paddlade kanot (och ramlade i hela tiden), åkte segway för första gången (killen på bilden hade en som vi fick låna) och badade massor i havet. Allt var så himla fritt och somrigt. Saknar sommaren som 99% av alla Svenskar också gör men måste ändå få säga det<3

¿whywhy? ¿porquéporqué? ¿varförvarför?

 
Detta är mig. Nu är det snart nationella. Trevligt. Skolan nu är bara stress. 

/trötttrötttrött/

Har ingen tid till något längre. Snart är de fredag och läger men som det ser ut nu får jag ta med alla böcker och sitta och plugga när de andra pratar om vart de ska och dansar ringdans. Ogilla. 

come together

 
Älskar denna låt, när kören kommer in ryser jag <3

North eller West?

 
Har nu haft svenska nationella, det känns bra. Nu ska jag gå i skolan och sedan ska jag direkt till jobbet. 
 
Förra veckan fick jag ju placering hos både familj och vilken skola jag ska gå i. I brevet stod det att jag skulle gå i Lee's Summit North High School men ovanför hade STS skrivit att det var i Lee's Summit West High School jag skulle i. Min värdsyster går i North så självklart vill jag gå där. Jag skrev och frågade STS och skrev till min värdmamma som skulle ringa och prata med skolan. Idag fick jag mejl från båda som sa att det hade blivit en missförstånd och att jag självklart ska gå på samma skola som Abby! 
 
Idag lyser solen och trots allt i skolan är jag glaaaaad. 
 
Förresten tog Abby körkort igår på hennes födelsedag och det är ju hur nice som helst! Jag fattar verkligen inte att jag ska åka dit om bara 4 månader!! 
 
 

HAPPY BIRTHDAY!

 
Idag fyller min värdsyster Abby 17 år!! Önskar att jag kunde varit där nu och vara med resten av värdfamiljen och sjunga för henne och fira henne. Istället sitter jag här och har dagens sista lektion, spanska. 
 
Jag längtar så till fredag då alla prov, inlämningar och tal är avklarade och jag står på tågstationen för att åka iväg på STS-lägret. Ska bli jättekul att lära känna andra utbytesstudenter och då känns det som det är ännu mindre tid kvar! Kommer dock bli ännu mer övertaggad än vad jag är nu. 

Mer om familjen.

 
När jag fick reda på min familj kunde jag inte varit lyckligare. Hade haft en liten skräck för att hamna i Alaska och det blev det inte! Jag hade inte tänkt så speciellt mycket på hur familjen skulle vara, utan ville vara förberedd på allt. Blev dock otroligt glad när jag fick reda på att jag skulle få systrar. Själv har jag en lillebror som är två år mindre och jag har alltid tänkt på hur roligt det skulle vara och ha en syster! Nu kommer jag få två! 
 
Familjen består av mamma, pappa och två systrar som är 17 och 19 år. Dessutom har de en hund som heter Hank. Han ska vara allergivänlig och jag hoppas verkligen att det ska gå bra, för jag är liksom så inställd på att bo hos dem nu! Systern som är lika gammal som mig är intresserad av musik och teater, vilket låter så himla bra! Den äldre systern är inte hemma lika mycket för hon jobbar mycket, men hon gillar att träna och går på boxningspass (precis som mig!) Mamman och pappan verkar snälla och jag är verkligen såå himla sugen på att åka nu! 

denna känsla.

Jag vet inte om någon som läser detta har upplevt känslan av att få reda på sin värdfamilj man ska bo hos i ett år? (troligtvis inte, har ju inte så många läsare). (hej Sara, farmor och farfar!)
Jag blev i alla fall väldigt överraskad över hur jag reagera på att få värdfamilj, hade inte tänkt mig att jag skulle bli så glad som jag blev(hade inga förväntningar alls direkt). Känns som jag går runt med ett leende på läpparna hela tiden och jag är så himla exalterad, kan typ inte sova på nätterna längre för jag sitter med datorn på googlemaps och vandrar omkring på gatan och hela staden där jag ska bo i ett år. Kollar även upp skolan och aktiviteter som finns, lagen, min värdsysters bilder på facebook och mycketmycket mera. Blir så himla glad och allt så. Fast det blir ju mindre tid till skolan är klart. Men nu är det bara 52 dagar kvar. Sen. Är. Det. Sommar. 
 
 
Btw, hela mitt liv känns lite som en musikvideo just nu och idag har hela dagen kännts som låten här: 

en cover och ett orginal.

 

ARGO

 
I fredags såg jag filmen Argo. Den utspelar sig i Iran och är baserad på en verklig händelse som börjar 1979, det är då amerikanska ambassaden stormas och de som arbetar där tas till gisslan. Men 6 amerikanare lyckas smita undan och hela filmen handlar om att USA ska smyga ut de här sex ur Iran utan att de blir upptäckta och avrättade. De hitta en täckmantel som gör att ingen misstänker att de är de sex amerikanarna som kom undan (de från Iran vet att de saknas). 
 
Filmen var väldigt spännande och det hände mycket saker hela tiden. Älskar att den här filmen är baserad på en verklig händelse för det blir mycket verkligare då. Annars är den jättefint klippt, jättefina bilder och de har verkligen lyckats med att skapa känslan av 70-talet. Den har vunnit 3 Oscar (bl.a. för bästa film) och jag kan verkligen rekommendera er att se den!
 
 

Lee's Summit, Missouri

Lee's Summit är en stad som ligger i delstaten Missouri, som ligger i ungefär samma breddgrad som Washington fast längre inåt landet. Staden har ungefär 92000 invånare och ligger bara en bit utanför Kansas City som är en större stad med ca. 600000 invånare. Kansas City ligger i två delstater så förutom Missouris del (460000) räknar jag även med Kansas del (150000). 
 
Delstaten Missouri gränsar förutan Kansas till Nebraska, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Arkansas och Oklahoma. 
Lee's Summit är med på listor över "100 bästa städerna att bo på i USA". Vad jag har sett så ser kvarteren ut precis som i filmer från USA med brevlådorna, den lilla smala trotoaren och breda garageuppfarter där man föreställer sig pappor stå med sina söner och kasta basketboll eller träna på att fånga baseball. Det ser väldigt mysigt-trevligt-fett-najsigt ut helt enkelt. 
 
Klimatet är ungefär som i Sverige med alla 4 årstider. Det är däremot mycket torrare, blåser mer och temperaturena är generellt lite högre än här hemma. Missouri har centralamerikans tid som är 7 h efter oss.
Det finns flera sjöar runt om som går att bada i på sommaren och på vinter kanske man kan åka skridskor! 
 
Det var lite fakta om staden jag kommer bo i. Kommer skriva mer om skola och familj någon gång i helgen förhoppningsvis! 
 

nittonde april, fredag

jag veeet att bilderna är typ exakt samma, ville förtydliga hur glad jag är! 
 
Det är fredag och jag har fått värdfamilj. En sån fett bra fredag. Tyvärr har jag inte kunnat fokusera på skolan så bra idag, har mest kollat in min skola, staden, avstånd mellan olika saker och ja, allt. Jag har bara tänkt på min placering hela tiden och suttit med datorn för att kolla avståndet mellan mitt hus och min skola eller om de har IKEA i närheten. Jag har blivit placerad i staden Lee's Summit, Missouri. Jag kommer berätta mer om allt i kommande inlägg!! 

det är fredag och jag är glad.

Igår fick jag min värdfamilj. 
 

true story bro.

 
Detta är hur jag känner inför mitt prov imorgon. Hoppashoppashoppas att min mattelärare har skrivit frågor på det jag kan. Jag hoppas så innerligt att det är bra frågor.
 
Eftersom jag och min bästa vän Sara ska åka som utbytesstudenter har vi bett om att få läsa klart Matte 2c till sommaren så vi inte behöver repetera allt när vi kommer tillbaka. Detta innebär att vi läser kursen på halva tiden och har dubbel fart just nu. Så resten av klassen har prov på 1 kapitel medan vi har på 1,5 (egentligen skulle vi haft på 2, hehe). Så efter att ha räknat typ 10 sidor i veckan går man nu tillbaka och märker att ungefär hälften fastnat. Känns ju lite segt. Men vad gör man inte för att slippa stressa när man kommer hem efter sitt utbytesår. <3

fördomar.

April månad känns så nice. Det händer något på skolan. Alla ekonomiare tar fram sina skinnjackor(det gör alla), rayban-solbrillor och sätter på sig något annat väldigt fashionabelt (nej har inga fördomar). Utanför G-huset kommer alla rökarna ut och välkomnar en när en ska in i byggnaden. Teknikarna kan helt plötsligt hoppa tjocka-feta-vinterjackan som de annars har för att gå de drygt 500 meterna från Norra till maten. Estetarna-musik blir mer färgglada och ännu mer kreativa och det spelas som aldrig förr på tredje våningen. Om man tar turen förbi receptionen möts man av floristernas vackra blomarrangemang i trappan och på väggarna. Samhällarna letar desperat efter sommarens trender så de kan instagrama bilder på sånt som kommer bli populärt innan alla andra.  Vårdprogrammets klassen (99% tjejer) springer ut varje lunch för att få till den där perfekta brännan som alltid blir lite för röd mot vad de hade föreställt sig, men det gör inget, för det går ju att facebooka och twittra om det då! *puh* Barn och fritid hatar skolan ännu lite till och planerar att det ska vara något som iiiiiingen annan vart på karnevalen (typ polis och tjuv). Humanisterna chillar. Restaurang-barnen bjuder på "trerättersmåltid, vårmeny!" som sedan visar sig vara köttbullar till varmrätt. 
 
Sedan har vi naturarna, möjligen de tråkigaste av dem alla. De går i samma kläder, de har mer arbete än någonsin vilket gör att de bara håller sig inne och pluggar och deras höjdpunkt på veckan är halvtimmen på onsdagar då de har fika. Dessutom har de köpt in schackbord till E-huset för att få oss ännu lite nördigare och det har lyckats! Det är verkligen "the place to be". 
 
ta allt med en nypa salt. 
 
 

sjuttonde april.

Idag ska jag ta mitt sista vaccin innan jag åker, andra sprutan för hepatit B. Kommer antagligen få ta sista sprutan i USA (kommer få vara i ett Amerikansk sjukhus aka Scrubs??). Fast jag kan ta den hemma om jag åker i sempember.
 
Hoppas att jag får avresedatum i augusti, samtidigt som alla startar skolan här hemma, det skulle kännas mycket bättre. 
 
Förresten har jag alltid varit jätte -sprut/-blodprovs/allt-där-man-sticker-i-hudenrädd men jag har nog kommit över det lite i och med att jag alltid tagit så himla mycket sprutor och sånt hela tiden.
            En gång när jag var liten och skulle ta blodprov kunde de inte hålla mig stilla och jag grät jättemycket så sköterskan blev rätt arg på mig och sa att hon fick ta några andra patienter emellan. Min pappa var också ganska irriterad då, haha. 
            En annan gång när jag låg på sjukhus och skulle använda en sån där apparat man sätter på fingret...
(en sån här typ)
 
...så fick jag för mig att det skulle stickas och att det skulle börja borra i fingret. Den gör lika ont som att klappa en katt ungefär, hehe. Sen så fick mina föräldrar, en doktor och en sköterska sätta på sig den innan jag vågade.
 
Det jag vill ha sagt är att jag egentligen inte alls har kommit över min sprutskräck och jag är jättenervös för att gå till vårdcentralen idag. Det var allt. 

och så kom våren.

 
Idag kunde man gå utan vantar och man fryser inte när man går från E-huset till maten. Fint. Vill så gärna att det ska hålla sig såhär! Är så tacksam för varje sekund av vårvärme, det får gärna vara såhär hela sommaren, bara jag slipper snö, regn, vind och kyla. 
 
Igår (tror jag, minne som en guldfisk så jaja) så satt jag och åt lunch i skolan med två vänner. Då ringer telefonen och det är ett okänt nummer, ett 08-nummer. Sätter potatis och morötter och vad jag nu har i munnen i halsen. Ställer mig upp och viftar och typ skrik-pratar lite till mina vänner (haha, fast mimade mest "STS" för jag trodde jag redan hade svarat i telefonen eller något), tillräckligt för att folk ska börja titta. Är HELT 100 på att det är STS som har placering. Står upp (ingen aning om varför) och svarar. 
- Hej.. *darrande röst*
- Hej! Jag heter Helena och ringer från telenor *överenergi och jättejättetrevlig*.....osv
 
Haha, alla stod där och såg min glädje bara försvinna. Fast det måste vart rätt kul att titta på. 
Fick sedan reda på att STS ringer från Göteborg och då borde ha 031-nummer eller något??? Vad inte nice. 
 
 

längtar.

 
Vill att de närmaste tre veckorna ska gå fort så alla prov och inlämningar är klara och så att jag och familjen åker iväg på vår lilla London-resa. Har varit i London 3 ggr (tror jag) och det är verkligen en så nice stad på alla sätt. Vi ska gå på en utställning om David Bowie (!!!), vandra i affärer och förhoppningsvis njuta av vårvädret. Nuuu ska jag däremot iväg och spela tennis och det ska också bli nice. Hejhej. 

stressad.

 
- fysikprov IMORGON
- svenskatal
- engelskatal
- matteprov
- fysiklabrapport
- biologifrågor + redovsning
- spanskaläxor
- projektarbete, en artikel + insändare
 
8 saker som gör mig väldigt stressad. 
 
Alltid när det är så här mycket tänker jag på hur gött de blir att slippa all panik över att misslyckas på ett prov.
 

Nattmusik.

 
 

vårkänslor och delbetalningar.

 
Jag sitter i skolan och försöker verkligen komma igång med min artikel om köttproduktion. Tycker det är jätteintressant att prata om men kan inte få ner det med ord på ett dokument.
 
Idag tror jag att det är delbetalning 3 som ska betalas in! När jag sökte som utbytesstudent hade jag tänkt söka stipendiumet som organisationen hade, men när jag anmälde mig till STS hade deadlinen för uppsatsen redan varit. Sedan dess har jag försökt hitta stipendium som jag tror jag har chans att få, men det är inte så lätt. Så jag har väl lite gett upp det, har ingen chans känns de som. 
Så för att tjäna lite pengar till USA jobbar jag extra i en kafeteria nu och i sommar ska jag sälja jordgubbar i några veckor. Jag började spara på riktigt förra året, då jag sparade allt jag tjänade på mitt sommarjobb då. Mitt mål har varit att tjäna ihop 40000 inför den här resan och jag tror att det kommer gå! 
 
Idag är det vårväder igen!! Även om det är så otroligt mycket skolarbete så blir allt bättre nu. Det är bara 10 veckor kvar i skolan och framför väntar bra saker som avreseläger med STS, karnevalen, bättre väder m.m. 
 

1 april

Vidarebefodrade ett mejl från STS där jag ändrade texten och skrev några allvarsamma rader om att Elsa hade fått placering i Texas och att jag hade hamnat hos en familj med tre katter (är kattallergisk) och att värdpappan hade suttit i fängelse. Mamma var den första som fick äran att läsa och hon och bror min kom inrusande i rummet och ropade att jag fått min placering. Pappa kom springande och när de började läsa mejlet lite noggrannare tog de inte lång tid innan de upptäckte att något var konstigt och jag fick ungefär sammtidigt en skrattattack. April april. 
 
 

Hindens rev

Igår var jag och min familj ute och gick lite på isen vid hindens rev och sådär. Gick där på isen och tänkte att jag inte kommer vara här på ett år.
Det känns så himla bra. Längtar så otroligt mycket efter att skippa skolan och få en ny vardag i ett år! Vill få börja om, testa nya saker och lära mig saker jag inte vet.