10-24-13

Försov mig lite, vaknade 15 minuter innan vi skulle åka, men gjorde mig klar i superhastighet och hann med. Torsdagar är segaste dagen, men det gick ganska snabbt idag. Direkt efter skolan var det Shrek-träning från 2.45 till 6. Det var ganska segt idag, men blir kul imorgon för då ska vi prova alla kläder vi ska ha på oss, och snart börjar repetitioner med kläder och med props. När vi slutade träningen hade vi en timme på oss innan vi skulle vara tillbaka för att åka iväg på en annan grej, så jag, Abby och Chris åkte till pizzaland (tror de hette så), som var typ mcdonaldsmotsvarighet fast med pizza. Man köpte buffé och sen fick man äta hur mycket man ville, de hade frukost-pizza, vanlig pizza och desertpizza. Sedan skyndade vi oss tillbaka för att tillsammans med alla teaterkids, hoppa in i en buss och åka till ett hotell i Independence (20-30 min från Lee's Summit) där vi skulle visa up två av våra nummer vid en fin middag/banquet. Var superkul att uppträda och i bussen sjöng alla sånger och spela ukelele! Kom tillbaka till skolan vid 9. Sååå.. Nu är klockan över 10 och jag ska bara skriva klart en englelska-läxa och räkna några mattetal innan jag äntligen kan lägga mig, är helt slut och känner att fredag inte kunnat komma lägligare!
Imorgon blir det Shrek-övning till 5, sedan hem och byta kläder innan fotbollsmatchen (tror det är sista för säsongen) på hemmaplan!! Sedan får vi se vad som hittas på efter det! 

some pictures.

1. Jag och Hank påväg hem efter tennisturnering för rosa bandet! 2. Jag och Rosa på fotbollsmatch! 3. Jag, Rosa, Sandra och Sandras tre små värdsyskon, som är några av de underbaraste barnen jag mött, speciellt tjejen som jag håller! De går på fransk skola, så de pratar flytande engelska och franska o.0 4. Suddig Rosa i korridoren, påväg hem. 
1. McKenzie, Rosa, Sandra och jag på fotbollsmatch! 2. Mina seniorbilder tagna i skolan! Bild nummer 3 kommer vara med i yearbook (färgad). 4. Ben och jag på teater-repetition. Han spelar en av main-karaktärerna, Donkey. 
 
 
 

international day

Bilder från international day som var på Mason Elemantary School, pratade om Sverige och fick frågor som "Är Thor dig favvo-gud?" "Har ni filmer i Sverige?" "Hur många länder finns det i Sverige?" Och liknande frågor. Årkurs 1-6 hade alla varsina pass, fick sedan stämpla när de gick runt till alla länder. Barnen var på varje station i ca. 30-40 minuter och bytte sen. Allt pynt och maten man fick prova hade föräldraföreningen på skolan ordnat. De hade fixat massor med information och böcker om Sverige, bl.a. en plansch med fakta om ishotellet, något som ALLA frågade om. En klass spenderade 15 minuter på att fråga om verkligen ALLT var gjort av is, om toalettpappret också var gjort utav is, om man åt is, hur man byggde det, om man hade fönster i det osv. Det var verkligen helkul!! Länder representerade var Turkmenistan, Indien, Belgien, Kina, Spanien, och så Sverige då. 
Efter så blev jag och tjejen från Indien medtagna på lunch med 3 utav mammorna i föräldraföreningen, det var också mysigt! Knappt två veckor sen var detta alltså. 
 
Nu sitter vid köksbordet, vi har precis ätit jättegod middag och Tom bakar oatmealcookies. Ska återgå till att vara social. hejjj

Tuesdag October 22

Nu befinner jag mig i skolan, n'rmare best'mt i min engelska klass, d'r vi har en vikarie och jag precis l'mnade in grammatik ;vningen som vi beh;vde g;ra idag. Ska nu sitta resterande 17 minuterna och g;ra n[got annat jag beh;ver g;ra. Det 'r inte s[ mycket just nu men, kom ju precis tillbaka fr[n en 4 dagars ledighet. N'sta g[ng vi har ledigt nu 'r Thanksgiving om 5 veckor eller n[got. Men gillar 'nd[ skolan, man vet hur varje dag kommer bli och man kommer in i skolrutiner med samma schema varje dag. 
 
Ig[r var andra dagen denna terminen som jag kunde [ka hem direkt efter skolan (idag kommer bli dag nummer 3) och jag, Abby och Julie s[g p[ "parenthood", en tv-serie ihop. Sedan gjorde jag mina l'xor i matte, engelska och historia innan jag gick ut p[ l[ngpromenad med Hanky. Har 'ntligen hittat en g[ngv'g s[ jag inte bara g[r omkring i kvarteret 8 varv. Det b;rjar se s[d;r h;stigt ut, men oranga l;v, och det var s[ fin solnedg[ng (solen g[r ner vid ca. klockan 7-8, intressant fakta, heh). N'r jag kom hem [t jag middag och sen fixade jag med alla mina senior-best'llningar f;r idag, m;blerade om lite i mitt rum, och vi hade lite familje-rensning av saker. 
 
Och idagf tog vi panoramabilder av hela seniorklassen, alla ca. 500 elever satt i gymnastiksalen p[ l'ktaren och tog bilden som nu kommer h'nga kvar i skolan n'r vi slutar. T'nk om jag kan komma tillbaka om 20 [r och se migsj'lv h'nga d'r p[ v'ggen, mitt bland alla andra. S{ himla coolt. 
 
Kan ju prata lite om helgen ocks[. Sov en v'ldigt massa, gjorde lite l'xor, s[g film med familj och t'nde brasa och s[nt mysigt, var med kompisar de flesta kv'llarna och satt och pratade i Abbys bil, var och kollade p[ halloween-kostymer och annat. L;rdag och s;ndag var jag p[ gymmet (bra trend i know) och var 'ven och gjorde en volont'rgrej med Toms jobb. Var en bra helg. Taggar fredag f;r d[ ska jag p[ ett Halloween-party 'ven fast de 'r en vecka tidigt! M[ste fixa utkl'dnad. Kommer ta bilder, det kommer vara en klassisk grej med lekar osv. Pusshej.

Q & A

Hej! Hittade precis din blogg och funderar på att åka iväg ett år. Det du skriver om att man funderar så mycket, om man kommer ångra sig osv stämmer så sjukt bra in. Tror du man kan åka och få ett bra år trots att man är ganska blyg? För tror jag ska ta chansen men är osäker på hur jag ska klara allt.. 
Kram
 

Hejsan! Åh vad kul att du funderar på att åka! Ja, jag hade många funderingar om det verkligen var värt det, men det är så självklart nu att mitt val att åka var helt rätt! Jag får uppleva en helt annan kultur, uppskatta saker jag alltid haft och lära känna en massa nya människor! Jag är övertygad om att man växer i sin självständighet under ett år som utbytesstudent, och jag känner mig redan nu mer självsäker än jag varit innan. Man ställs liksom inför stunder då man verkligen får stå upp för sina åsikter. Jag tror att som lite mer blyg kan det vara lättare att hamna i en mindre skola, eftersom jag ser ett mönster mellan färre elever och mer intresse för dig som utbytesstudent. Min skola har ca. 2000 elever och det var aldrig en väldigt stor grej med oss utbytesstudenter, folk hälsade, men man var tvungnen att vara på för att komma in i konversationer. Jag tror även det handlar om vilka klasser du tar. Kan ju säga att jag fått fler vänner i min Stagecraft (bygga scengrejer och kostymer för teaterpjäsen) än i min matteklass, på grund av att klassen ger mer tillfälle att arbeta i grupp med andra människor. Jag tror du kommer klara det, men du får helt klart försöka lägga upp din ansökan och sedan lektionsval på bästa sätt. T.ex. tror jag det är väldigt mycket enklare med syskon i din egen ålder i värdfamiljen, sådant kan man alltid skriva i sin ansökan att man vill ha! Men kom ihåg att vart du än kommer så kommer det nästan alltid finnas andra utbytisar, och att hålla ihop med dem och kanske vara två som hänger med lite amerikanska människor kan göra det så mycket enklare! Men jag tror helt klart att du kommer ha ett jättebra år hursom, så kör på!! 

oktober - trettonde - tvåtusentretton

Har idag varit hemma och bara latat mig, eller nej inte riktigt. Vaknade upp vid klockan 9, åt frukost och sedan chillade till Chiefs hade match klockan 12, då slogs tv:n på, och sen sprang vi ut ur huset för att se flygplanen flyga förbi. Flygplanen? undrar ni. Well, de skulle slå rekord i flest flygplan att flyga tillsammans i formation. Tror de försökte med 48 plan eller något sådant. Vet inte om de klarade det heller. Det var fint att titta på i alla fall. Sedan slog de på arenan ett rekord till guiness rekordbok, och det var högsta publiken. Tror de kom upp i närmare 190 dB eller så. Sedan vann Chiefs (Kansas City lag i amerikask fotboll) även sin match mot sina största rivaler (som de har mest fight emot, inte bästa laget) och det var bara en go stämning. Det är deras 6 raka vinst av 6 spelade och de ligger just nu på 1:a plats i hela ligan, vilket innebär att om det var slut nu skulle de få spela superbowl. Förra året gick det jättedåligt för dem, men detta året har allt gått suveränt! Vi tittade och hade broccoli, morötter, chips och lite annat snacks till. Åt även lunch framför tv:n, bakad potatis blev det. 
 
Efter matchen bytte jag snabbt om och åkte med Julie för att gå på Abbys kör konsert. Eller det var en liten show med tre körer, en från Blue Springs South, Lee's Summit North och University of Missouri - Kansas City, och allt var i en kyrka och det lät så fantastiskt, blundade mig genom hälften och hade gåshud. Det var så avslappnande och härligt och efter det åkte vi hem och åt middag, spaggeti och köttfärssås. Sedan dess har jag gjort lite läxor och nu har jag mitt mycket omtyckta doftljus tänt i rummet (det låter som en brasa, kanske redan har berättat det men!!) och Abby och jag har chillar på mitt rum och bara pratar lite då och då. Mys. 
 
Veckan som kommer är endast tre dagar i skolan, innan det är 4 dagars lov, som kommer bli superhärligt! Ska även ta skolbussen för första gången imorgon, ska för första gången åka hem direkt efter skolan, vilket känns väldigt underligt. Kommer antagligen missa bussen och ändå inte komma hem tidigare. Haha. 

A.D.R.E.S.S.

om jag visste hur man gjorde och orkade räta denna bilden så skulle jag helt klart göra det. 
 
Hejhej! För er som tycker det är tomt här, jag håller med er helt! Det ska bli ändring på detta nu, ska ta tag i bloggandet igen, för vill så gärna ha detta sen så jag kan läsa i tiden om vad jag har gjort! 
 
För er som skulle vilja skicka ett vykort/brev (älskar brev<3), en Marabou chokladkaka (chokladen här är inte lika god), ett packet tuggummi (de har inte bra mintsmaker), eller vad som helst annat som ni vill skicka till mig, så ska ni nu få min adress här borta! Adressen är alltså:
 
Julie eller Tom Prudden (skriv mitt namn någonstans bredvid också, så de ser att det är mitt sen!)
7704 Brook Court
Kansas City, MO 64139
USA
 
Vi hörs!