last friday night

Förra fredagen, den 22/11-13, så åkte jag hem efter skolan (simning inställt) och blev sedan skjutsad till Rosas hus vid 5-tiden. Rosa är utbytesstudenten från Tyskland som är här, och hon och jag är ganska nära vänner. I vart fall, så åkte vi med hennes familj (mamma, pappa, Hudson (3 år) och Kinley (1 månad), till familjen Courtney på middag. Det är Sarah och John Courtney, de är goda vänner till Rosas familj och mrs. Courtney är även mig Historia-lärare. Jag tog med mig svenskt godis som vi åt efter god Chilli, och sedan spelade vi ett sånt där spel där man får ord och man ska förklara utan att använda de ordet, vilket var jättekul med mig o Rosa enligt de andra. Vi spelade även lite pingis, piano och lekte med Hudson och hunden som Courtney's hade. Sedan bar de av till Rosas igen och jag skulle sova över där. Vi lade oss i sängen och skulle se på film, men jag somnade inom 5 minuter, var så väldans trött. 
Nästan morgon var det lördagen den 23/11-13 och vi gick upp ganska tidigt, satte oss i bilen och började åka mot Columbia, där Mizzou, ett stoooort college ligger. Vi stannade på Starbucks och åt lite frukost och sen åkte vi de två timmarna i bilen. Väl framme fick vi guidad tur av Rosas pappa som gått där i 5 år. Vi åt på en otroligt god restaurang och sedan strosade vi omkring och gick och shoppade lite, innan det på kvällen var dags för att åka hem. Kommer lägga in ett separat inlägg om denna resaVäl hemma så tänkte jag bara stanna hemma och se en film, men så kom Julie hem, och vi var ensamma, så vi bestämde oss för att åka och se på bio. Hade redan sett Catching Fire (gjorde det med kompisar från History, var en såååå bra film) och Julie hade sett Gravity (som jag vill se), så vi såg en film som hette "About time". Sov som en stock. 
Söndagen den 24/11-13 så var det dags för en långsam uppgång, sedan grötfrukost för att återgå till lite läxläsning innan Chiefs spelade (och förlorade för andra gången iår). Senare åkte jag och några vänner till Custards och åt glass (man får rabatt med den poäng som Chiefs gjort i matchen de haft på dagen, så länge de inte övstiger 50% tror jag. Det var 38% då, vilket är väldigt bra. Rosa var med och vi åkte sedan till Starbucks för det är mycket mysigare att sitta där. Kom hem och lade mig för att sova. 
 
Det var helgen, denna vecka har de hänt så mycket hittills, och det är bara onsdag. Men jag kan inte ta allting nu, för jag är så trött och ska sova. Imorgon är det Thanksgiving och släkten kommer till vårt hus för middag. Jag och Lena har sagt att vi ska gå till gymmet på morgonen så vi kan äta ännu mer på middagen,haha (eller så vi inte får dåligt samvete), så därmed ännu större anledning till att sova nu. Godernatter.
 

simning

Tjolahoppsan, nu var det ett tag sen som jag skrev. Vad har hänt? Jo jag har börjat simning. Jag trivdes aldrig riktigt med basketen, och det ska kännas bra om man ska träna varje dag efter skolan. Såå, nu har jag börjat simning, vilket jag har med passion för. Är verkligen amatör-simmare, men har iaf tagit guldmagistern och simmat Vansbro-simmet. Men bröst-sim är inte ett alternativ här, egentligen det enda simsätt jag är något tränad i. Uppvärmning och all "vanlig" simning är bara crawl. Och så tränar man lite på fjärilsim, har simmat en del med simfötter på fötterna. Och så har jag fått börja lära mig hur en bra vändning går till. Tycker det är väldigt skoj dock, i min bana så är jag tillsammans med en grupp supergoa tjejer, och man träffar ju alla på bussen dit och hem också, och tycker det är så skojigt, alla ropar och sjunger och skrattar, lite mer livligt än tennis-bussarna helt enkelt, en lite mer avslappnad sport. Fast jag har ju inte varit på en tävlig än, kanske är superstrikt. Vi delar simhall med LSH (Lee's Summit High) och LSW (Lee's Summit West) så vi är en hel del tjejer. Fast vi är ju indelade så ja, vi simmar inte tillsammans. Lee's Summit North har 2 coacher, Walker och Russell, och båda verkar jättesnälla. De gör program för oss så vi vet vad vi ska göra och på slutet håller de alltid i lite styrka, men kår-övningar (plankan, armisar, flutter kicks etc). Det är så himla kul när alla har på sig baddräkt, sina simmössor och glasögon, och ännu finare är det när alla simmar omkring i vattnet och man bara ser armar och huvuden. Haha, har alltid förkärlek för sporter där alla inte bara är ett lag utan verkligen ser ut som ett lag. 
Vårt schema ser ut såhär: 
Måndag | 3-5.30
Tisdag | 3-5.30
Onsdag | 5.30-7.30 (morning), 3-4.30
Torsdag o Fredag är samma som måndag och tisdag
 
Nu har poolen varit trasig så har inte kunnat simma på nästan en vecka, men då får vi styrkeprogram att göra hemma, så har i varje fall gjort det. 
 
 
 

Lite bilder som jag hittade på datorn.

Hittade lite gamla bilder när jag rensade littegranna. Nu ligger jag i sängen och ska sova.
 

förlust, redovisningar och slutet på basketkarriären.

 
Hola. Igår var det söndag och Chiefs (Kansas Citys amerikanska fotbollslag i NFL förlorade sin första match för i år mot Denvers "Broncos". Attans. Vi var obesegrade innan och ledde ligan. Innan min anländning så har Chiefs varit kassa, så länge alla kan minnas. Det var ett stående skämt att fråga om de hade vunnit. Men nu så har det vänt och laget har blivit bätte. I vart fall så var Denver nummer 2 i rankingen så det var en stor match, alla matcher spelas klockan 12, utom en utvald match som sänds klockan 7 på söndagkvällen. Och denna veckan var det alltså den matchen. Är så kul när man förstår sporten och faktiskt kan följa med!
 
På morgonen satt jag och försökte lära mig iMovie (är kass på sånt där "klippoklistra" på datorn men önskar såå att jag var bra) och måste säga att jag är förvånad över att jag lyckades påbörja något utan att frustrerat ge upp. Så ska försöka klippa ihop lite videoklipp och visa er, kommer vara på väldigt låg nivå så förvänta er inga stora saker. Haha.
 
Mellan klockan 2 och 7 igår så var jag hemma hos Sarah (en tjej i min historia-klass) och jobbade på en presentation. Det var hon, jag, Kendra och Lauren. Vi hade superkul, kanske inte var så väldigt produktiva, men vi skrattade väldigt mycket. Det var så kul så vi bestämde oss för att ses igen ikväll och jobba lite till. Haha, vi måste göra färdigt allt för imorgon så vi ska ses och äta och plugga hos Lauren ikväll. (Värt att nämna att hon ska hämta upp mig på vägen hem från jobbet, och hon bor kanske 200 meter från mitt hus, amerika i ett nötskal) Sedan så har jag och Abby en annan muntlig presentation i engleskan imorgon och hon är och gör sitt projekt nu, och jag var borta förra veckan, så vi har fått gjort ca. 1% av hela presentationen som ska vara 15 minuter lång. Meeen, efter imorgon (har även en matte quiz), så kommer det vara lugnt för denna veckan. 
 
Och oj just de, slutade basketbollen nu också, men ska gå på try outs för simning imorgon, känner flera stycken som är med och det känns som det kan bli mycket roligare om jag kommer med där. Pusshej. 

Do I wanna know? If this feeling flows both ways.

 
Utav all musik jag delat hittills, så är denna låten speciell. Perfektion på många sätt enligt mig. Kan ha alla humör till denna låt. Har lyssnat så mycket på den det sista. Spana in fler låtar av Artic Monkeys förresten, mycket bra musik. 
 

Have you got color in your cheeks'
Do you ever get the feeling that you can't shift the tide
That sticks around like something's in your teeth
And some aces up your sleeve
I had no idea that you're in deep
I dreamt about you near me every night this week
How many secrets can you keep'
'Cause there's this tune I found that makes me think of you somehow
When I play it on repeat
Until I fall asleep
Spilling drinks on my settee

 

(Do I wanna know?)
If this feeling flows both ways
(Sad to see you go)
Was sorta hoping that you'd stay
(Baby we both know)
That the nights were mainly made for saying
things that you can't say tomorrow day

 

Crawlin' back to you.

 

Ever thought of calling when you've had a few?
'Cause I always do
Maybe I'm too busy being yours to fall for somebody new
Now I've thought it through

 

Crawling back to you

 

So have you got the guts?
Been wondering if your heart's still open and
if so I wanna know what time it shuts
Simmer down and pucker up
I'm sorry to interrupt it's just I'm constantly
on the cusp of trying to kiss you
I don't know if you feel the same as I do
But we could be together, if you wanted to

 

(Do I wanna know?)
If this feeling flows both ways
(Sad to see you go)
Was sorta hoping that you'd stay
(Baby we both know)
That the nights were mainly made for saying
things that you can't say tomorrow day

 

Crawling back to you

 

Ever thought of calling when you've had a few? 
'Cause I always do 
Maybe I'm too busy being yours to fall for somebody new
Now I've thought it through

 

Crawling back to you, (do I wanna know?)
If this feeling flows both ways
(Sad to see you go)
Was sorta hoping that you'd stay
(Baby we both know)
That the nights were mainly made for saying
things that you can't say tomorrow day

 

(Do I wanna know?)
Too busy being yours to fall
(Sad to see you go)
Ever thought of calling darling?
(Do I wanna know)
Do you want me crawling back to you?



not really sure how to feel about it, something in the way you move.

 
Nattmusik. 

Sista föreställningen. Nu går ridån ner för dig för gott, (Gadget.)

Hoppas ni (K+K+O) förstår min rubrik hehe. Soooo, har haft sista Shrek-föreställningarna nu, de sista två var båda helt slutsålda. Och det kanske inte låter så coolt, men senaste gången det har hänt var år 2002, alltså 11 år sen!! Och det var 2 SLUTSÅLDA!! Publiken har varit helt fantastisk och alla har verkligen gjort ett helt underbart jobb! Är så otroligt tacksam att jag fick chansen att vara med om detta, alla människor är så bra, vi hade cast-party efter showen ikväll, med lamps och dj och allt, det var så himla kul att bara dansa med alla! Så himla sorgligt att det är över nu. 
Efter showen hade vi senior-shots också, var som en liten toast för alla seniors jobb i showen. Det kommer vara så tomt nu, inga rehearsals att gå på, ingen kostym att ta på och av, ingetingetinget. Vissa människor känns det som man inte kommer träffa alls efter showen, vilket suger. Planerar dock att vara crew för nästa show, skulle vilja jobba med typ ljussättning eller ljud tror jag. 
 
Felix, jag, Ethan oooooch Haley.
 
Kayla, Riley, jag och Diego, Ben
En höstbild, en bild med Hank, en bild på mig i basketboll-utrustning (ska nog förmodligen hoppa av teamet nu då men) OCH en bild från efter öppnings-showen, då alla åkte och käkade middag på Applebee's. 
Justin, jag, eh no name och Christian, oooch Maddi längst ner! Ben och Codi. (donkey och Shrek) Haha och mr. Krinky i kanten, han leder okestern och är en av mina körledare (har mr. Perry också). Frågade honom om jag kunde komma in efter skolan och låna ett musikrum och spela piano ibland, han sa "självklart", så ska börja göra det lite nu tror jag. Önskar såå att jag tagit med lite noter från min collection i Sverige. 

freeeeeeeeeedayyyyy

 
Hola, det 'r fredag och jag har engelska klass. Jag och Abby har ett grupp-arbete om Davis Gulch (en g[ngv'g mellan tv[ stenar typ, en kass f;rklaring men). Och sedan 'r det FREDAG vilket 'r underbart! Har Shrek idag och imorgon kv'll, och s[ har jag plugg att g;ra i helgen, men annars ska jag bara f;rs;ka sova. Nu har jag k;r lektion om 7 minuter, vi sjunger juls[nger och det 'r underbart mysigt! L'ngtar n'stan lite efter att sn;n ska komma nu! Och om 7 skoldagar s[ 'r det Thanksgiving-lov och hela sl'kten ska fira tacksamhetshelg och s[ 'r det black Friday! 

It's a new art form showing people how little we care.

En bra låt. Lite musiktips och så får ni veta vad som spelas här på radion. Okej och svensk musik som spelas är "wake me up" - aviici, "i don't care" - icona pop, annat med aviici, folk vet vad Sweidsh house maffia är, (dock inte att de splittrats) och yää.. nu ska jag inte skriva med om musik. Här är en till låt som hörs på radion. 
Och en till: 
sådär, nu läxor - sen sova. 

Basket, skolutflykt och val.

Är för tillfället DUNDERförkyld, det är luftrören och hela köret, näsa, hals, hosta, etc. Försöker vila, men jag vill inte missa skola, och om jag går till skolan känns det töntigt att missa träningen. Och om jag inte har basket så är det Shrek. Känner mig hängig. Ugh, önskar att jag kunde bli frisk. 
 
Okej, vet inte om jag pratade om det (?), men jag gjorde iaf try outs för basketboll förra veckan! Missade dock 2 dagar pga av Shrek och fick höra att man inte kunde vara med då. Det var dessutom många som skulle bli "cut from the team" och alltså inte få spela. Detta var inte något jobbigare för mig (didn't bother me) utan kände att det skulle vara skönt med lite vila efter tennis och Shrek. Men så på matten i måndags kom läraren (även basketboll coach) och sa att jag var med i freshman team om jag ville. Sa ja då i stunden och tänkte inte mer på det. Så nu har jag tränat igår och idag. Och jag är fortfarande inte säker. Jag har aldrig spelat basket, och tycker det är kul att lära mig en ny sport. Men det faktum att det bara är freshmen (mest -99or), att det är en lång säsong (in i februari) och att det är måånga timmar, känns inte lika kul. Så jag har inte bestämt vad jag ska göra än.
På måndag är det swimming try outs, något jag skulle vilja prova på och se om jag gillar, om jag är med människor i min ålder, och hur det är. Om jag inte gillar det så kanske jag tar en paus från sport och går med i en klubb, skulle vilja gå med i spanish-club, photography-club eller kanske yearbook-club. Finns så mycket roligt!! (mayyybe schack ;) haha). Känns ju bra att jag får motion och så, men jag vet inte hur jag ska göra. Om ni har några goda råd så tar jag gärna emot dem!
 
Annars var det sleep in idag, så fick en timme extra sömn (<3). Imorgon ska jag till st. josephs, en stad ca. 2 timmar bort, på fieldtrip med min psykologi-klass. Vi ska besöka ett museum som är beläget i ett gammalt mentalsjukhus. Det har rankats bland de 1000 museum man ska besöka i livet i någon lista. (detta sa min lärare, och jag believe henne). I vart fall, det är ett museum där man kan se hur patienterna på mentalsjukhuset hade det, allt från celler, kläder, till vilka olika behandlingar som utfördes (doppa i vatten, elchocker etc). Är jätteexalterad (googlade just de ordet, känns väldigt ovant att jag glömmer svenska ord nu) över morgondagen, tycker det är så intressant och spännande! Överhuvudtaget, psykologi är verkligen något jag fått upp ögonen för, eller typ hjärnan. Liksom, vore så coolt om man kunde få jobba med att titta på grejer där, det är såå mycket grejer som är oupptäckta, och saker som man fortfarande inte alls kan förklara. Och det är liksom en så stor del av vilka vi är. Det är intressant. 
 
Blev ett långt inlägg. Har tyvärr inga bilder för tillfället, är en aning dålig på att ta bilder. Har planer på att ta med kameran back-stage på Shrek dock, tror det kan bli en hel del kul bilder! 

Shrek promo

Nu har första helgen gått och de tre första föreställningarna är över. 2 till kvar! Denna helgen var det nästan helt slutsålt, och allt som allt räknar D med att vi kommer ha sålt runt 90% av biljetterna, vilket är mer än det gjort på flera år. Åh är så kul, de filmar allt, så det kommer bli en video som man kan köpa! 
Jag syns ibland i filmen, men är lite svårt att hitta mig, är en duloc-citizen, så har gul och blå dräkt peruk och röda knäskydd! Abby är Greta (från Hans och Greta) och hon har en liten blå klänning, vita knästrumpor och flätor som är står ut som Pippi-flätor (gjorda av mig, hehe). 
Har fått en dunderförkyldning denna helg så måste nu vila tills nästa. Och blev tillbakatagen i basketlaget, trodde jag inte kunde vara med för jag missade några dagar under första veckan pga Shrek, men idag kom coach (även min mattelärare) och pratade och sa att jag kunde vara med! Så imorgon ska jag göra ett hjärnskakningstest, något alla som spelar kontaktsport måste göra här. Det är ett test på datorn, som fungerar som ett IQ-spel typ, men mer att komma ihåg, reaktion osv. Man kan lätt upptäcka om någon är skadad, speciellt om man misstänker att den skadar sig, så kan man göra testet igen och jämföra med när man gjorde det innan säsongen. Tycker hela det systemet är en bra idé! 
 
Blir förresten så sugen på att starta en teater/musikal-grupp när jag kommer hem. Alltså tänk liksom en musikal, och det finns ju musik/orkesterresurser (kan sammarbeta med musikskolan?) och liksom, finns så många som skulle vilja vara med tror jag. Liksom, inte bara estet. Och för de som går ljud och anläggning och sånt, skulle vara ett superbra tillfälle för dem. Enda nackdelen är att vi i Sverige går i skolan till 4, här är det 2.30 som gäller. För man behöver längre pass för att det ska bli något. Och med alla läxor, att alla har olika scheman och sånt så dödar de typ hela schoolspiriten. Men åh, de borde gå att lösa på ngt sätt. 

SHREK OPENING NIGHT

Okejjjjj, är supertaggad, åker nu iväg för att ha opening night! Och det är nästan helt slutsålt ikväll, och många jag känner går inatt, och det är liksom super, och kommer bli så kul!
Tack o hej

tennisavslutning, musikal och godis

1. Bild från rehearsal, alla sago-figurer i pjäsen. Abby är längst ut på högra sidan! (Jag är inte med där)
2. Camryn tar bild på mig dagen efter Halloween, var ute sent och halvsomnade i klassen (obs, det är en klass där man gör läxor, och hade inga denna fredagen, hehe)
3. Godis från Halloween. 
 
1. Väska som alla seniorer i tennisen fick på vår avslutningsbanquet som var förra tisdagen. Tyckte det var supercoolt att få en väska med sitt egna namn på. 
2. Ett par skor jag köpte här för ett tag sen. Det är ju lite kyligt ute, men än sålänge kan jag ha på mig dessa, och i skolan funkar ju allt. 
3. Alla tennis-spelare fick även ett intyg på att de spelat, och så togs alla fram framför alla föräldrar på middagen (det var en avslutningsmiddag för spelare och släkt, men mat och utdelning av priser etc). I år vann vi state med tennisen, alltså vi var det bästa tennislaget i hela Missouri. Vilket är svååårt. 
 

paket med posten

 
I torsdags fick jag ett paket, en namnsdagspresent kan man nästan säga, då det var Elsa-dagen den 30:onde! Jag förklarade namns-dag för de här, de har inte namn för varje dag. Kanske förståeligt, då de är mycket fler namn här? Eller?
Fick världens mysigaste strumpor, tar på mig dem så fort jag kommer hem numera, och planerar på att kunna ha dem i vinterkängorna när jag köper dem. Fick även fina brev, lite godis och en skjorta. Var verkligen så roligt att läsa brev och öppna paket, kändes som en liten bit av Sverige kom och gjorde mig sällskap. 

choir consert

Gav kameran till Tom under vår kör-konsert som var förförra veckan, då alla körerna på skolan uppträdde inför publik. Var så himla fina låtar och största kören (den som jag är i), uppträdde sist, så innan satt vi alla och bara lyssnade på rolig och vacker körsång. 
Abby i Camerata-kören på första bilden. Sedan concert-choir, vi hade alla på oss samma uniformer, lite som graduation-kappan. 
 Hela kören! Och sen tog Tom den andra bilden på Wesley och Brenner, haha. 
 
 

Halloween

Såååå... I torsdags gick vi trick or treat hos grannarna, det blev kallt efter ett tag men det var så roligt så man tänkte inte på det så mycket. Man fick prata med vissa, andra bara delade ut godiset, andra hade gjort brasor och satt ute och tittade på allt. Det blev en hel del godis. 
Vi som gick. HarryPotter-elever, pirater, tennisspelare, tyskar, brandmän etc. Jag startade som rödluvan men jag och Rosa kom på att vi kunde gå som ett par istället, så tog av luvan. 
 
Älskade pumporna på bilden, så fiiiina! 
 
 

Happy Halloween!

Idag var det Halloween! Skolan var som vanligt, men hade ingen teater så kunde åka hem efter skolan. Hela gruppen som skulle gå bus-eller-godis kom hem till oss och sedan åkte vi till Costa Vida för att äta middag. Efter det åkte vi snabbt hem, satte på oss kostymer och gick ut. Vi var ute i ca. 1,5 h och tricka-and-treata. Provade att säga bus-eller-godis på svenska och alla blev förvånade och de flesta förstod varför vi gick. Ett flertal hushåll hade verkligen lagt ner tid och pengar på att få hela framsidan att se ut som en kyrkogård, ha massor av pumpor, ha dockor och uppblåsbara figurer och flera hus hade till och med rökmaskiner runt huset. 
 
Är hemma nu med massa godis, och fixar ihop sista läxan för imorgon. Imorgon är det senior skipday, en traditionsenlig dag för alla seniors, att skolka dagen efter Halloween. Tänker inte göra detta, utan gå till skolan, och sedan stanna och ha teater dress-rehearsal mellan 3-8 (antagligen senare). Sååå... kommer bli en lååång dag. Tack och lov att det är fredag! Nästa vecka är HELLWEEK. Det kallas veckan innan en föreställning. Den veckan är det rehearsal varje dag 6-10, vilket innebär sen hemkomst och sedan ska man hinna med läxor etc... 
 
Ska lägga upp lite bilder och så, men nu måste jag skriva ihop några rader innan jag somnar!