8-8-13

Inte förrän strax innan 1 hände något annat utöver frukosten som nu varit gröt nästan var dag. Julie och jag skulle och bestämma mitt schema, vi lyckades köra till fel skolan (då vi trodde all personal skulle vara där), innan vi kom rätt. Vi fick sitta med på en lång genomgång om allt en vanlig elev skulle höra, om vad som krävs för att ta graduation och såna saker. Det var jag, Julie, 1 freshman + förälder och 1 sopohmore + förälder. Vi satt där tills allt var klart och jag fick träffa min rektor (minns inte namn på någon) som pratade lite mer. Det kommer vara 6 utbytesstudenter på North i år, vet inte vilka några är så det känns jättespännande! Fick även ihop-plockat mitt schema efter några om och men. Jag kommer under first semester läsa:
 
1. IB History, American
2. Stagecraft (snickra, sy och måla saker till teateruppsättningarna)
3. IB English
4. Concert Choir
5. General Psychology - American Government
6. Astronomy - Foundations of drawing
7. Precalculus
 
Kommer under andra second semester byta ut General Psycology mot American Government och Astronomy mot Foundations of drawing. Det är alltså så det ser ut nu, men om jag vill ändra kan jag under de första dagarna ha möjlighet till det. Okej, är så nöjd, känner att jag har så himla mycket roligt och intressant som väntar, är så taggad!!!
 
När vi kom hem tog Abby med mig till skolan, vi smet in fast det var stängt bara så hon skulle lära mig öppna mitt skåp och visa vart mina klasser är. Åhh, fattar nästan låset helt (kommer glömma första skoldagen ändå men) och har förstått hur alla klassrum är indelade. Man måste ju gå så långt till varje lektion, istället för att läraren kommer till klassen ska klassen gå till lärarens klassrum, barnen ska följa de vuxna. Första våning på ena sidan av skolan har bara matte och naturkunskapämnena, våningen ovanför är engelska och samhällsämnena. Den delen av skolan har alltså huvud-ämnena. I andra delen på första våning finns teatern, kören, data-IT, orkestern, symfonin osv. Ovanför finner man främmande språk, matlagning och lite sånt. Valde att skippa matlagning då jag fick höra från Abby och hennes vänner att man får lära sig att öppna vakuumförpackningen till en pizzadeg, hälla på tomatsåsen och ost och sätta den i ugnen. 
 
Efter skolbesöket åkte vi (Abby och jag) till ett shoppingcentrum som liknar våra lite mer, där man parkerar och sedan faktiskt går mellan affärerna. Vi gick och fick manikyr ihop, fick gelnaglar (massa lager som gör naglarna hårda och lena, gelen värms in med lampor) och fransk manikyr. Detta gick på 150 kr, billiiiiigt (ping Agnes)! Efter detta åt vi yoghurtglass på "Yoghurtini", yoghurtglass med 100 sorters topping, så otroligt gott. 
Abbys pose, yoghurtglass. 
 
Sarah (Abbys kompis) ringde och undrade om vi ville träffas. Det ville vi såklart så vi åkte till en slags lek/kasino/barnkalasställe/tivoli-ställe för små barn. Där jobbade Macy. Där var även Mandi, Sarah och Cory. Vi bestämde att vi skulle åka till the mall och handla kläder åt Cory. Sen blev det massa prat innan något hände och då var även Brenner, Whyett och Scott där och så satte vi oss i två bilar och åkte till köpcentrat och där gick vi runtruntrunt och mest larvade oss tills klockan blev 10, de stängde och vi var tvungna att gå. Vi åkte sedan till parkeringen, bytte bil och åkte hem. Alltså i Sverige MÅSTE man inte ha bil för att ta sig till ställen, här är det ett måste. Och en sån otrolig fridom. Jag har åkt väldigt mycket bil under mina första två veckor och de är så bra bilresor. Har pratat om saker jag aldrig trodde jag skulle våga prata om, bildansat, sjungit tillsammans med systrarna mina, lyssnat på grym hiphop och bara tittat på saker genom rutan. Det bästa är när de är Abbys gäng, hög tung hiphop och nattsvart ute, med all gatubelysning och bilars lampor runt om. När alla kan texterna och man ska någonstans långt bort. 
 
 

Kommentarer
karinKlarinett säger:

Vad är det sista ämnet precu....?

2013-08-10 | 22:44:37
Karin säger:

Åh nu fattar jag, goggla på det:) har du fått schema tider?

Svar: haha, vad bra! ^^ Ja, jag börjar 7.30 och slutar vid 14.30 ca :) alla lektioner är 51 minuter långa :) vet inte när jag har lunch än!
None None

2013-08-10 | 23:17:25
Klas säger:

Gör en spellista på Spotify med "grym hiphop"
Klas "ChuckD"

2013-08-11 | 12:27:21
Vilma säger:

Vilket program går du på gymnasiet hemma i Sverige? :)

Svar: Jag går natur hemma :)
None None

2013-08-11 | 15:34:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback