Mexico #1

Så blev det springbreak här, andra veckan i Mars, och jag och the Pruddens åkte till Mexico på sol och bad-semester! Det var J+T, Abs, Lena och Sean. Springbreak har man ju hört talas om ska vara ganska galet, med en massa ungdomar som åker över till Mexico så de kan festa i en vecka (alkoholsgränsen är 18), men så är det inte när man går i high school, de flesta av mina vänner var mest hemma och tog det lugnt typ. 
Här är lite bilder, kommer bli flera men de får komma i omgångar!
Startade resan tidigttidigt en måndagsmorgon, som ni ser så placerade sig alla på olika nivåer i pepp-skalan. Väl på planet så åkte vi till Denver, CO (tog en timme), bytte om till sommarkläder på flygplatsen, och gick på nästa plan till Cancun, Mexico. Abby, Lena och jag stensov bägge flygresorna. 
Cancun! Här håller alla springbreakersen läger. Vi fick gå igenom internationella säkerhetskontroller, och guess what?! Upptäcker en familj med svenska pass. Och en till. Och sen förstår jag att det kommit ett helt plan med bara svennar, och det känns så coolt på något sätt. Stod bara där och lyssnade på grötig göteborska och andra goa dialekter, medan jag hela tiden pratade med Abby om det. Det var kul. Sedan gick vi till en taxi och fick skjuts till en liten hamn med färjor, en utav dem skulle ta oss till "Isla de mujeres", eller som det kan översättas: "Island of women"/"kvinnornas ö". Om ni undrar varför så var det för att förr åkte alla männen och fiskade under långa perioder, och kvinnorna bodde ensamma på ön. 
Ön är pytteliten och är ganska lugn, så alla kunde gå och handla/äta/gå omkring som de ville, vilket var skönt.
Vi var lite nyvakna. Vädret var underbart, vi talar 25-30°C hela denna veckan, om inte mer ibland. Medan vi väntade tränade vi lite spanska, har glömt rätt mycket alltså. 
Första solnedgången, det första Abby och jag gjorde var att springa ner och bada medan solen gick ner, vi var i vattnet mellan 1-2 timmar och det var U-N-D-E-R-B-A-R-T! När vi kom tillbaka hade de andra gått ut för att äta, så jag och A gick och åt på en resturang på en liten gata. Dagen därpå hittade vi guldet(!): wifi! Man var tvungnen att sitta hyffsat nära för att kunna skicka ett meddelande eller så. Sean, Lena och jag satt på en gata och väntade på resten som skulle möta oss. 
 
Nu ska jag sova, pusshej!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback