Klubbar och grupper

Fick förresten också en fråga om olika klubbar och vad de gör/är för något (klubbar låter så konstigt), men som exempel spanish club, french club, chess club, osv. Inte sporter.
 

De olika klubbarna är extraaktiviteter som du gör för skojs skull, träffa människor, om du är intresserad, och så. Vissa kan även ge dig vissa poäng och det kan stå med på ditt high school diploma när du söker till college. Klubbar hålls utav lärare som efter behov eller intresse strartar klubbar. Mindre klubbar på min skola här är typ schack-klubben, olika språk-klubbar och så. T.ex. i en språk-klubb ser du på filmer i det språket, pratar med varandra, går ut på restauranger som har tema med språket/landet. Typ franska-klubben har väldigt fokus på bara Frankrike, kanske pratar om politik där, åker till något museum om Fransk historia/konstnärer/osv, bakar speciella Franska maträtter/bakverk och så. 
Större klubbar som vi har är t.ex. Crimson Crazies, NHS, YIG, Senate, Debate etc. Crimson Crazies är en hejaklack för skolan, och alla kan vara med. De har möten inför matcher och bestämmer typ så att alla i hejarklacken ska klä sig lika, vilka sånger de ska kunna, om de ska grilla korv i parkeringen innan matchen (kallas tail-gating), om de ska dela ut t-shirtar till alla som kommer till matchen, osv. De går in för school-spirit och försöker skapa den på hela skolan. De hänger upp banderoller i skolan inför varje fotbollsmatch, efter varje cheerleading tävling, tennis-möte, osv. Det finns även en stor klubb som är emot alkohol och droger och så också, och det kan man ha med sig när man söker till college tror jag. De jobbar för att ha mindre droger och alkohol i samband med skolans aktiviteter, och även utanför. 
Senate är som Sveriges elevkårer, där elever bestämmer temat för balen, danser och andra beslut som eleverna får ta (inte lika mycket som i Sverige). 
Debate - tävlar i olika sorters debatering, typ 2vs2, 1vs1, med pauser eller ej, och lite så. Finns även kategorier där du är ensam och pratar, mer som ett teater-framträdande, det kan vara allvarligt, roligt, finns flera olika kategorier. 
YIG - Youth in government, håller inte på riktigt hela året, man måste söka in och inte alla blir antagna, man skriver typ en utsats för att komma med som måste bli godkänd. Det fungerar sedan som att du är politiker, man får träna på att skriva motioner och sådant, argumentera för
NHS - National Honors Society, är en klubb över hela landet som finns i alla 50 stater och Kanada. Man måste vara senior, ha högt GPA (betygpoäng från de 3 åren innan, inga förseningar eller otillåtna frånvarande, osv. Det är för personer som söker stipendium för sin akademiska insats, och man har regelbundna möten. De får göra community service och andra insatser för samhället för att förbereda dem ännu bättre för college. De är alltså mest fokus på året efter senior-året, college, stipendium och att kunna komma in på den linjen man vill. Prestigefullt och de har invigningar, och middagar för de som är med och deras familjer och så. 
 
detta blev längre än jag tänkte, förstår om ni inte orkat läsa allt de här. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback