MIZZOU #2

Idag var en vanlig dag med läxor, simning efter skolan, och sedan hem och chillade. Imorgon är det fredag, och Lucia, något som jag kommer sakna att fira. 
Här är mer bilder från vår dagsutflykt till University of Missouri, MU. 
Äldre delar av skolan, gamla byggnader träd och parker. 
Bild på Hudson för han är så söt!
Huvudbyggnaden för hela skolan, där man skriver upp sig som elev och vilka klasser man ska ta. Det ligger en park framför, med 6 pelare som är kvar från den första orginalbyggnaden som stod där men sedan brann ner till grunden. Men dessa 6 pelare försvarade eleverna på skolan så de fick i vart fall stå kvar. När man börjar Mizzou är det tradition att alla nya elever har en dag då de får gå från ena sidan av gräsmattan (det är typ som en port på den sidan) och vandra upp till huset, som symbol för att du kommer hit. När du sedan tar examen här så får du och alla andra som slutar skolan, gå tillsammans från huset, förbi pelarna och ut på andra sidan, som en symbol för att det är över nu. 
Vi ville ha bild på oss och pelarna, var så fint.
Hudson, Rosa och moi. 
Vandrade omkring i de äldre delarna av campus ett tag, Rosas värdmamma befann sig på biblioteket med månaden gamla Kinley och tog de lugnt. På ena bilden ser man Thomas Jefferson i kanten, han donerade marken och var med och hjälpte till att starta skolan. Fanns även en staty på en gammal guvernör härifrån (David R. Francis) som hade en näsa som blivit utbytt ett flertal gånger. Det ska tydligen ge tur på provet om man gnuggar honom på näsan. Rosas värdpappa kunde verkligen så mycket om skolans historia och så, vilket gjorde allt såå mycket roligare! 
Det var iskallt ute, men en underbar dag! Vi samlades i biblioteket, åkte sedan in till staden (Columbia) och tittade lite i fina affärer. Inte bara colleget, men staden runt om var fin. Åkte sedan hemåt igen. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback