Lee's Summit, Missouri

Lee's Summit är en stad som ligger i delstaten Missouri, som ligger i ungefär samma breddgrad som Washington fast längre inåt landet. Staden har ungefär 92000 invånare och ligger bara en bit utanför Kansas City som är en större stad med ca. 600000 invånare. Kansas City ligger i två delstater så förutom Missouris del (460000) räknar jag även med Kansas del (150000). 
 
Delstaten Missouri gränsar förutan Kansas till Nebraska, Iowa, Illinois, Kentucky, Tennessee, Arkansas och Oklahoma. 
Lee's Summit är med på listor över "100 bästa städerna att bo på i USA". Vad jag har sett så ser kvarteren ut precis som i filmer från USA med brevlådorna, den lilla smala trotoaren och breda garageuppfarter där man föreställer sig pappor stå med sina söner och kasta basketboll eller träna på att fånga baseball. Det ser väldigt mysigt-trevligt-fett-najsigt ut helt enkelt. 
 
Klimatet är ungefär som i Sverige med alla 4 årstider. Det är däremot mycket torrare, blåser mer och temperaturena är generellt lite högre än här hemma. Missouri har centralamerikans tid som är 7 h efter oss.
Det finns flera sjöar runt om som går att bada i på sommaren och på vinter kanske man kan åka skridskor! 
 
Det var lite fakta om staden jag kommer bo i. Kommer skriva mer om skola och familj någon gång i helgen förhoppningsvis! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback